Hirdetés
Archivum

A Dinamo Moszkva megmutatta igazi arcát:

:

Hirdetés

A PEAC- Pécs 78-57-es vereséget szenvedett a Dinamo Moszkva otthonában és 147-112-es összesítéssel búcsúzott az Európa Kupa nyolcaddöntõjében.

A PEAC egy 14 pontos hazai vereség után, de összességében bizakodva utazhatott Moszkvába. Ha a továbbjutásban nem is, de a pécsihez hasonló jó mérkõzésben lehetett bízni. A találkozó elõtti este nem telt eseménytelenül. Lerobbant a csapatot az edzésrõl a szállodába szállító busz. A magyar küldöttség végül másfél óra várakozás után a késõ esti órákban ért vissza a hotelbe.

Az oroszok a baranyai megyeszékhelyen annyit adtak ki magukból, ami a biztos elõnyhöz kellett. Ezúttal azonban jóval nagyobb lendülettel kezdtek. Nem telt el 2 perc, amikor már 6-0 állt az eredményjelzõn. Jovanovic és Nagy-Bujdosó tripláival még egyenlítettek a pécsiek, de ezt követõen a hazaiak akarata érvényesült. Azt nem lehet mondani, hogy nagy létszámú közönség látta a Dinamo extra szériájét. Az 5000 férõhelyes arénában elveszett az a pár száz nézõ.

Az elsõ negyed utolsó 7 percét 20-2-re nyerték az oroszok. Minden olyan területen elõrébb lépett a Dinamo, amiben a pécsi mérkõzésen elmaradtak az átlaguktól. Az elsõ 10 percben 14-7-re nyerték a lepattanókért folytatott csatát, a festékbõl pedig 14 pontot szereztek. Grishaeva hozott emellett extrát, aki 10 pontig jutott. Zeljko Djokic másfél perccel az elsõ szakasz vége elõtt kért idõt, majd a PEAC Raksányi két büntetõjével szerezte meg a 8. pontját.

A védekezésben a PEAC nem tudott olyan hatékony lenni, mint a két gárda elsõ randevúja alkalmával. A második negyed elején Nagy-Bujdosó, majd Williams triplájával jöttek közelebb a pécsiek. Az orosz szakmai stáb 37-16-nál kért idõt. Nem véletlenül… Érezték, hogy csökken a koncentráció. A PEAC a következõ 3 percet 14-6-ra nyerte. 43-30-nál így ismét a Dinamo idõkérése miatt állt a játék. A pécsieknél a második negyedben Williams 9, Orozovic 7 pontot szerzett. Ezt a szakaszt végül 24-23-ra meg is nyerte a magyar csapat.

A második etapban sikerült a palánk alatti játékot stabilizálni. Ebben a szakaszban jobban is szedte a lepattanókat a PEAC. Elsõsorban a 12 eladott labda és a védekezésbeli kihagyások okoztak bosszúságot. Pécsett 29, Moszkvában 49 pontot dobott a Dinamo 20 perc alatt. Érdemes még kiemelni, hogy az elsõ félidõ hajrájában Ana Dabovic is lehetõséget kapott, aki az elsõ mérkõzést kisebb sérülés miatt kihagyta.

A 49-32-es félidõ után a harmadik szakasz elején két és fél percig nem találtak be a csapatok. A Dinamo triplával törte meg a kosárcsendet. Ezt követõen 20 pont környékén állandósult a differencia. Jelentõsen visszaesett a játék színvonala. A harmadik szakasz végén Grishaeva már a 20. pontját szerezte és ezzel 61-38-ra ment a Dinamo. A záró szakaszban már csak a különbség volt a kérdéses. A PEAC 18 egységre felzárkózott, de a lényeges kérdésekre az elsõ negyedben választ kaptunk.

A Dinamo sokkal összeszedettebb játékot nyújtott. Az év eleji rossz kezdést biztosan nem hagyta szó nélkül a szakmai stábjuk. A PEAC nem tudta megismételni az elmúlt találkozók jó teljesítményét. Ennek ellenére volt tartása a csapatnak, ezt a megnyert második és negyedik negyed mutatja.

Eredmény
Dinamo Moszkva- PEAC-PÉCS 78-57 (26-8, 23-24, 12-6, 17-19)

Hirdetés