Hirdetés
Archivum

A Dinamo Moszkva újabb váratlan veresége:

:

Hirdetés

Hétfõn a kora esti órákban lezárult az Orosz bajnokság 14. fordulója. Az Euroliga csapatok hozták a kötelezõ gyõzelmeket, míg a forduló meglepetését a Dinamo Moszkva szolgáltatta.

Az Európa Kupában a PEAC-Pécs együttesét búcsúztató Dinamo Moszkva az Energia Ivanovo otthonában 67-62-es vereséget szenvedett. Az Ivanovo a harmadik negyed elején egy 12-0-s futással hagyta állva a fõvárosi gárdát. Az ekkor megszerzett elõnyüket sokáig õrizték. A Dinamo a 19 pontos Lindsay Whalen vezérletével felzárkózott a végjátékban, de végül az Ivanovo nem engedte ki a kezébõl a gyõzelmet.

A Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva is szenvedett. Mindkét gárda a negyedik negyedben tudta bedarálni riválisát. A Szpartak Moszkva a harmadik etap végén mindössze 42-40-re vezetett a Krasznojarszk ellen, de végül 25-8-ra hozták a záró szakaszt és ezzel eldöntötték a gyõztes kilétét. A Jekatyerinburg pedig 30 perc után 51-46-os elõnyben volt a Vologda ellen és itt egy 25-15-ös záró szakasz, illetve a Wauters-Parker duó klasszisa döntött.

Az Orenburg és a Kurszk magabiztosan hozta a kötelezõt a Novoszibirszk, illetve a Noginszk csarnokában. Ezzel a Jekatyerinburg mögött az Orenburg 3 vereséggel áll a második helyen. A Dinamo Moszkva, a Szpartak Moszkva és a Kurszk 4-4 vereséggel rendelkezik.

Eredmények
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Nagyezsda Orenburg 64-83
Energia Ivanovo – Dinamo Moszkva 67-62
Szpartak Noginszk – Dinamo Kurszk 73-109
Spartak Moszkva Vidnoje – Enisey Krasznojarszk 67-48
UMMC Jekatyerinburg – Vologda-Chevakata 73-61

Hirdetés