Hirdetés
Archivum

A Dinamo Moszkvával és a Kassával rajtol az EEWBL új szezonja



:

:

Hirdetés

Csütörtökön megtartották a Kelet-Európai Nõi Kosárlabda Liga (EEWBL) 2016/2017-es kiírásának sorsolását. Erõs mezõnnyel, többek között a Kassa, a Dinamo Moszkva és az İstanbul Üniversitesi gárdájával rajtol az új évad.

A mezõnyt 12 gárda alkotja, melyeket két hatos csoportba soroltak. Az A-csoportba került a TTT Riga, a Tsmoki Minsk, a Kibirk¹tis Vilnius, az AZS UMCS Lublin, az Avangard Kijev és a Good Angels Kosice. A “B” jelû hatost a Basket Gdynia, az Astana Tigers, a Horizont Minszk, a Vega 1/Liepāja, az İstanbul Üniversitesi és a Dinamo Moszkva alkotja.

A lebonyolítás a tavalyi évhez képest nem változott. A sorozat továbbra sem szeretne semmilyen formában a nemzeti bajnokságok vagy a FIBA Európa Kupa konkurenciája lenni. Az alapszakaszban meghatározott idõközönként tornákon szerepel majd a mezõny, ilyennek ad otthont Riga, de lengyelországi és litvániai helyszín is lesz. A sorozat jövõ áprilisban nyolcas döntõvel zárul. A cél, hogy a résztvevõ csapatok minõségi nemzetközi meccseken edzõdjenek.

Hirdetés