Hirdetés
USA

A Disney World a WNBA szezonnak is otthont adna:

:

Hirdetés

A héten láttak napvilágot olyan sajtóhírek, melyek szerint a Florida állambeli Orlandóban található Walt Disney Worldben bonyolíthatják le az NBA szezonból hátralévő mérkőzéseket. Itt egy 15 ezer hektáros területen szállodák és elegendő számú – televíziós közvetítésekre is alkalmas – kosárlabdapálya állna rendelkezésre. Keith Smith a Yahoo! Sports szakírója úgy értesült, hogy a Disney a WNBA-nek is felajánlotta a lehetőséget.

A tengerentúli profiligák terve régóta ismert. A sportolókat a családjaikkal együtt, illetve a rendezvények lebonyolításához szükséges személyzetet és a média munkatársait karanténba zárnák. Folyamatos ellenőrzésekkel egy vírusmentes mesterséges buborékot alakítanának ki és így egy helyszínen, nézők nélkül lejátszanánk a szezont. Las Vegas is bejelentkezett egy ilyen lehetőségre, de az ESPN és a New York Times arról ír, hogy a Disney-vel igencsak előrehaladottak a tárgyalások. Igaz, ahhoz, hogy játék legyen a játékos-szakszervezet beleegyezése szükséges. Tőlük pedig továbbra sem érkezik egyértelmű jelzés. A sportolók is a nyári meccsekkel kapcsolatban.

A WNBA kapcsán korábban egy részletes összeállításban tekintettük át a liga lehetőségeit a tömbösített lebonyolításra. Erre ugyanis a viszonylag kis létszám (144 játékos + stábtagok) és a kevés mérkőzés reális esély mutatkozik. Sokkal kisebb erőforrásokkal  is megoldható, mint a férfiak küzdelmei. A New York Times szerint az NBA arról tárgyal, hogy a férfi csapatonként 35 fős küldöttségeknek lenne hely a karanténban. Továbbra is nagy kérdés a tesztek száma. Becslések szerint a férfi ligának önmagában 15000 tesztre lenne szüksége. A hatóságok már korábban egyértelművé tették: ez csak akkor lehet biztosított, ha nem megy az alapvető lakossági orvosi ellátás rovására.

Az orlandói Walt Disney Worldben található ESPN Wide World of Sports Complex csarnok, ahol a mérkőzéseket rendeznék:

Hirdetés