Hirdetés
Archivum

A döntõ a tét az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön a második mérkõzésekhez érkeznek a csapatok a nõi kosárlabda Európa Kupa elõdöntõiben. Az Arras 1 pontos elõnyrõl várja a vologdai visszavágót, míg az Elitzur Ramla 15 pontos elõnnyel utazik a címvédõ Sony Athinaikos otthonába.

A két mérkõzés közül a Sony Athinaikos- Elitzur Ramla találkozót kíséri nagyobb médiafigyelem. A két csapat párharcra elõrehozott döntõnek is beillik. A görögök címvédése a második számú kupában hatalmas tett lenne, míg az izraeli csapatnál kimondva is a sorozat megnyerésével járó EuroLiga helyre pályáznak.


„Szeretném a csapatot ezzel a kerettel az EuroLigában látni jövõre. Kíváncsi lennék mire mennénk a legjobbak ellen. Igaz mi ott csak egy nagyon kis hal lennénk, de kemény védekezésünkkel szerintem tudnánk meglepetést okozni.”
– nyilatkozta a FibaEurope honlapjának Shay Doron, az izraeli válogatott klasszisa.

Ahhoz, hogy az Elitzur Ramla álmai megvalósuljanak, Le’Coe Willingham zsenijére van szükség, aki az egész Európa Kupa egyik legjobbja. Willingham a Salmancával már játszott EuroLiga döntõt és szeretne a jelenlegi csapatával is eljutni a legrangosabb kupasorozatba. „Én hiszek benne, hogy eljuthatunk az EuroLigába. Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy erõsebbek legyünk. Sokan mondják, hogy nagyobbnak, magasabbaknak kellene lennünk, de én bízom ebben a keretben és abban, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Tapasztalt játékosaink vannak, a kezdõbõl négyen rendelkeznek EuroLiga rutinnal. Úgy gondolom, akár ebben az összeállításban is megállnánk a helyünket a legjobbak között.”
 

A sajtó tehát már az EuroLigáról faggatja a játékosokat, de a Ramla vezetõedzõje Adan Inbar arra figyelmeztetett, hogy még az Európa Kupa döntõjébe sem jutottak be. „Minden csapat, játékos és edzõ arról álmodik, hogy eljusson a legjobbak közé. Az európai nõi kosárlabdában az EuroLiga a csúcs és egyszer szeretnék ott edzõsködni, de jelenleg csak azon jár az agyam, hogy miként tudnánk bejutni az Európa Kupa döntõjébe.” – mondta a tréner, aki szintén kiemelte: sokat jelentett eddigi eredményeik elérésében, hogy EuroLigában edzõdött játékosaik is vannak a keretben.

A Sony Athinaikos- Elitzur Ramla csatához képest a másik pár csendben készül. A Chevakata Vologda múlt héten már 19 ponttal vezetett Franciaországban az Arras ellen, mégis a hazaiak diadalmaskodtak 1 ponttal. Itt szinte biztos, hogy az orosz fejekben mély nyomokat hagyott az a találkozó, ennek ellenére meglepetés lenne, ha nem vívnák ki a döntõs szereplést.

A csütörtöki menetrend

Chevakata Vologda – Arras 16:00
Sony Athinaikos – Elitzur 20:30


Az elõdöntõk elsõ mérkõzéseinek összefoglalói elérhetõek ITT.

Hirdetés