Hirdetés
Magyarország

A döntő harmadik mérkőzésére készül a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton 14 óra 30 perctől rendezik a bajnoki döntő harmadik mérkőzését Sopronban. Az Atomerőmű KSC Szekszárd két kis különbségű vereség után 2-0-s hátrányban várja a folytatást. A harmadik összecsapás előtt Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük.

Április 23., szombat
14:30 Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd
Sopron, Novomatic Aréna
Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, dr. Mészáros Balázs (Bodrogváry Iván József)

Szerdán 66-62-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán a Sopron Basket csapatától. Az első mérkőzéshez képest 12-vel több mezőnykísérlete volt a szekszárdi együttesnek, de csak kettővel több sikeres dobása. Akkor 56-ból 26 ment be mezőnyből, a másodikon 68-ból 24. Ezzel a statisztikával kezdtük a visszatekintést.

„Először is mielőbbi gyógyulást és teljes felépülést kívánunk Határ Bettinek! Rátérve a kérdésedre, bár itt is értékesítettünk extra hármasokat, de összességében nem estek úgy a dobások, mint múlt héten szombaton. Egy ilyen szintű csapat ellen az a dobóforma, ami esetleg máskor még elég, itt már nem az.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Az első meccsen a félidőre alakult ki 13 pontos különbség, ezúttal a harmadik negyed elején lépett el 45-35-re a Sopron. Mindkét alkalommal felzárkózott a Szekszárd, sőt Sopronban fordított is, ami komoly tartásról árulkodik.

„Értem a felvetésedet, de bármilyen ellenfelet elengedni 10 ponttal sok, ilyen erősségű együttest pedig mindenképpen az. Főleg, ha nincs egy tízes rotációnk. Nem azt mondom, hogy képtelenség, mert vissza tudtunk jönni, de komoly energiákat vett ki mindenkiből a felzárkózás.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A második mérkőzés előtt a támadólepattanókat is kiemeltük a beharangozóban. Az elsőhöz hasonlóan a másodikon is hetet engedélyezett a Sopronnak a Szekszárd.

„Volt egy szakasz sajnos a második negyedben, amikor több támadólepattanót visszaszedett a Sopron és ezekből kosarakat szereztek. Az természetesen nem lehet elvárás, hogy nulla támadólepattanója legyen a Sopronnak, de csökkenteni kell azokat a szituációkat, amikor könnyű kosarakat engedünk nekik.” – mondta Horváth Zsófia.

Miközben az alapszakaszban nagy különbség választotta el a feleket, ezúttal kettő, illetve négy pont. „Benne van az is, hogy a Sopron esetleg más ritmusban játszik, mint máskor, de az egész rájátszásra igaz, hogy szorosabbak a párharcok. Az elődöntők is három mérkőzésig tartottak és a velünk párhuzamos bronzcsata is hasonlóan kiélezett. Nagyon fontos, hogy nincsenek nagy különbségek a szezon végjátékában.” – hangsúlyozta a szekszárdi együttes másodedzője.

Adódik a kérdés, hogy a harmadik meccs előtt 0-2-es hátrányban mire hívja fel a figyelmet a szakmai stáb.

„ A legfontosabb, hogy továbbra is motiváltak a játékosok. Már a döntő két meccsén túl vagyunk. Elemeztük és átbeszéltük ezeket, de nagyon új dolgot nem lehet hozni. Meg kell próbálni azokat a nüánszokat megkeresni, amik még javíthatóak és dobhatnak a játékunkon. Fontos, hogy megmaradjon az a lendület és önbizalom a mérkőzés kezdetétől, ami eddig jellemzett minket. Adjuk bele a szívünket, lelkünket. Szeretnénk nyerni és azért mindent meg fogunk tenni. Ez már a szívről, az akaratról, a kitartásról szól mindkét csapatnál.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés