Hirdetés
Archivum

A döntõbe jutás a tét Spanyolországban:

:

Hirdetés

A hétvégén megkezdõdnek Spanyolországban az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok. A legnagyobb esély Salamanca – Girona fináléra van, de mindkét élcsapatnak nehéz dolga lehet az elõdöntõben.

Szombaton kezdõdik a Salamanca és az UNI Ferrol párharca. A Salamanca az alapszakaszt 25 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel zárta. Azt a vereségüket azonban az UNI Ferrol gárdájától szenvedték el hazai pályán. A spanyol lebonyolítás sajátossága, hogy a rájátszás elsõ körében az alapszakasz elsõ két helyezettje kiemelt, így a Salamanca – és természetesen a másik ágon a Girona – két hete nem játszott tétmeccset. Ez pedig mindig hordoz magában kockázatot. Ha szigorúan a játékoskereteket nézzük, akkor a Salamancának lényegesen több opciója van. Az UNI Ferrol keretében két amerikai légiós (Jamie Weisner, Alexis Prince), illetve a korosztályos válogatottakból ismert María Araújo a húzóemberek. Szûkös rotációval dolgoznak, amit egy pihent, rutinos Salamanca könnyedén kihasználhat.

A másik ágon a Girona és a Zaragoza csatázik. Ez a párharc vasárnap veszi kezdetét, miután a Zaragoza csütörtök este még a negyeddöntõ párharc sorsdöntõ harmadik felvonásán küzdött. Itt hatványozott különbséget jelent, hogy az egyik oldal kéthetes pihenõbõl jön, míg a másik végig magas hõfokú csatákat vívott. Érdekesség, hogy március 31-én az alapszakasz utolsó fordulójában találkoztak legutóbb a felek és akkor simán nyert a Girona. Ebben a párosításban is igaz, hogy a Girona kerete erõsebb és ideálisabb szerkezetû. A Zaragoza Paola Ferrari, Vega Gimeno és Shacobia Barbee klasszisára épül. Különösen magas posztokon szûkösek a rotációs lehetõségeik, ezen a téren (is) a Girona nagy fölénye várható.

Hirdetés