Hirdetés
Archivum

A DVTK 10 ponttal legyõzte a Szekszárdot a 9. forduló rangadóján:

:

Hirdetés

A bajnoki tabella második és harmadik helyezettje találkozott vasárnap. A 9. forduló rangadóján az Aluinvent DVTK 83-73-ra legyõzte az Atomerõmû KSC Szekszárdot és ezzel lépéselõnybe került közvetlen riválisával szemben.

Az elsõ negyedet pontszegény játék és az elõzetesen is várt kemény küzdelem jellemezte. Egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség, miközben mindkét csapat 2-2 triplát jegyzett. Nevena Jovanovic hárompontosával 12-8-as elõnyre tett szert a Szekszárd. Erre azonban Zele Dorina válaszolt két sikeres távolival. Ennek köszönhetõen 10 perc után 14-12-re a hazaiak vezettek. Az elõny ellenére hazai oldalon Medgyessy Dóra faultproblámai okozhattak fejfájást, akinek a neve mellett már az elsõ percekben 3 hiba állt. A második szakasz elején sem változott a játék képe, 22-19-ig nem alakult ki nagy differencia. Innen azonban 11-2-es sorozattal ellépett riválisától a DVTK. A folytatásban Jovanovic büntetõje ugyan megtörte a vendégek kosárcsendjét, de a nagyszünetben így is 38-22-re ment Cziczás László együttese.

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy Zele 13 pontja mellett hazai oldalon Chanel Mokango 6, Shatori Walker-Kimbrough 5 egységnél járt. Szekszárdi részrõl Erica McCall 7 pont, 5 lepattanós teljesítménye emelkedett ki. Amíg az elsõ negyedben kiegyenlítetten alakult a lepattanócsata, addig második 10 percben ebben a mutatóban 28-19-re ellépett a DVTK. Diósgyõri oldalon a félidõig 35 mezõnykísérletbõl 14 volt sikeres. A vendégeknél 29-bõl viszont mindössze 6. Idegesen játszottak a csapatok, amit hûen tükrözött a 7-7 eladott labda. A harmadik negyed is hasonló mederben haladt, mint a második. Stabilan 10 pont felett menedzselte elõnyét a DVTK. A legnagyobb különbséget 49-31-nél regisztrálhattuk. Chanel Mokango remekelt a diósgyõri együttesben, már ezen periódus végén dupla-duplánál (11 pont, 13 lepattanó) járt.

Az ilyen rangadóhoz méltó feszült csatában, felfokozott hangulatban az utolsó 10 percnek 58-44-rõl futottak neki a felek. A Szekszárd nem adta fel, ráadásul az alapszakasz végkimenetele szempontjából a különbség sem volt mindegy. Zeljko Djokic együttese 69-52 után Erica McCall vezetésével megfelezte a hátrányát. Az amerikai légiós 10 pontot szerzett a záró szakaszban. A KSC a hajrában 8-9 egységre felkapaszkodott, de összességében a DVTK sikere nem forgott veszélyben. A 83-73-as gyõzelem alkalmával a 22 pontos Zele Dorina lett a legeredményesebb, míg Chanel Mokango 15 ponttal és 15 lepattanóval dupla-duplát ért el. A szekszárdiaknál Erica McCall 19, Frida Eldebrink 15 egységgel zárt.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Atomerõmû KSC Szekszárd 83-73 (14-12, 24-10, 20-22, 25-29)

Statisztika


 

Hirdetés