Hirdetés
Magyarország

A DVTK a Zabiny Brnóval, a PEAC a Nesibe Aydin csapatával mérkőzik az Európa Kupa rájátszásában:

:

Hirdetés

Csütörtökön a késő esti órákban lezárult a női kosárlabda Európa Kupa 2021/2022-es kiírásának csoportköre.

Az Európa Kupában 12 csoportban zajlottak a küzdelmek az elmúlt hetekben. A mezőnyt két konferenciára osztották. A Konferencia 1 az “A”-tól az “E”-csoportig terjedő négyeseket takarta. A Konferencia 2 az “F”-től “L”-csoportig fedte le a mezőnyt. A csoportokból az első két helyezett és a négy-négy legjobb harmadik jutott a rájátszásba.

A továbbjutó 32 gárdát összesített táblázaton rangsorolták és ez alapján formálódtak a rájátszás első körének párosításai. Tehát az 1. a 32., a 2. a 31. helyzettel csap össze és így tovább.

A továbbjutó magyar csapatok közül a DVTK a 17., az NKA Universitas PEAC a 25. helyen került rangsorolásra. A DVTK riválisa a 16. Zabiny Brno, míg a PEAC a 8. helyezett Nesibe Aydin alakulatával mérkőzik. A kuparendszerű párharcok első mérkőzéseinek december 15., a visszavágóinak december 22. a hivatalos FIBA játéknapja. Mindkét magyar csapat az első találkozót vívja hazai pályán.

A DVTK ellenfele a Zabiny Brno a K-csoport második helyén zárt négy győzelemmel és két vereséggel. A Castors Braine alakulatától kaptak ki kétszer, míg a London Lions-t és a Keltern-t kétszer-kétszer múlták felül. A PEAC és a Nesibe Aydin csoportellenfelek voltak. Az októberi pécsi mérkőzésen 78-66-os sikert aratott a magyar csapat. A felek szerdán mérkőztek Ankarában. Akkor a Nesibe Aydin 96-62-re múlta felül a PEAC-ot.

Raksányi Krisztina csapata, a Tenerife a Villeneuve-d’Ascq gárdájával mérkőzik. Yvonne Turner együttese, a CBK Mersin a Lointek Gernikával méri össze az erejét.

A továbbjutó csapatok rangsora:

1) Tango Bourges;
(2) Valencia BC;
(3) CBK Mersin Yenisehir Bld;
(4) LDLC ASVEL Feminin;
(5) Villeneuve d’Ascq LM;
(6) Prometey;
(7) Nadezhda;
(8) Nesibe Aydın;
(9) Olympiacos S.F.P.;
(10) BC Polkowice;
(11) Castors Braine;
(12) Tarbes GB;
(13) Roche Vendee;
(14) Movistar Estudiantes;
(15) Orman Genclik;
(16) Zabiny Brno;
(17) DVTK;
(18) ACS Sepsi-SIC;
(19) Flammes;
(20) Nika Syktyvkar;
(21) AZS UMCS Lublin;
(22) Neve David Ramla;
(23) Kangoeroes Basket;
(24) WBC Enisey;
(25) NKA Universitas PEAC;
(26) MBK Ruzomberok;
(27) BCF Elfic Fribourg ;
(28) Tenerife;
(29) Hatayspor;
(30) Lointek Gernika;
(31) KKZ Crvena Zvezda;
(32) London Lions.

A rájátszás első fordulójának párosításai:

Hirdetés