Hirdetés
Archivum

A DVTK amszterdami összeállítása Medgyessy Dórával:

:

Hirdetés

A magyar 3×3-as válogatott Amszterdamban a Világbajnokságon szombaton este vív negyeddöntõt Spanyolországgal. Károlyi Andreával korábban már készítettünk interjút. További ráhangolódásként a DVTK összeállítását ajánljuk, melyben Medgyessy Dóra nyilatkozott.

Fotó: DVTK.eu

Fotó: DVTK.eu

Forrás: DVTK.eu

Medgyessy Dóra, az Aluinvent DVTK játékosa a nyári szünetben a 3×3-as válogatott tagjaként az amszterdami világbajnokságon vesz részt új csapattársa, Cyesha Goree társaságában.

Megyessy Dóra és Cyesha Goree párosa a szünetben is csiszolódik

– A nagy esélyes Kínától elszenvedett vereség mellett három gyõzelem áll a nevetek mellett a világbajnokságon. Ezt vártad elõzetesen is?

– Azzal kezdeném, hogy a franciaországi Voiron-ban egy nagyon színvonalas, sokcsapatos felkészülési tornán vettünk részt, amit óriási meglepetésre megnyertünk, úgyhogy sikerélménnyel a hátunk mögött érkeztünk a világbajnokságra, ami viszont nyilvánvalóan “más tészta”. Hollandiában már FIBA-játékvezetõk dirigálnak, és a teher is nagyobb a vállunkon. Mindenesetre kellõ önbizalommal mentünk bele az elsõ napba. Egy nem gyenge lett csapatot sikerült viszonylag magabiztosan megverni, amelyik igaz ugyan, hogy csak Türkmenisztán ellen tudott nyerni, de mégiscsak Euroliga-játékosok alkotják a keretét. Aznap este még egy nagyon nehéz mérkõzésen legyõztük a rendezõ hollandokat is, amit szintén nagy fegyverténynek tartok. Én nem nagyon emlékszem olyan tornára, ahol a házigazda ne jutott volna tovább a csoportjából. Miután az elsõ két akadályt sikerrel vettük, következett egy szünnap. Csütörtökön következett a Kína elleni mérkõzésünk. Az ázsiai csapat teljesen más stílust képvisel, nagyon régóta játszanak együtt. Náluk egész évben zajlik a 3×3-as bajnokság, ami az összeszokottságukat erõsíti. Nem véletlen tehát, hogy toronymagasan vezetik a világranglistát. Ezen a meccsen nekünk semmi nem jött össze, nekik minden, így sajnos vereséget szenvedtünk, de a türkmének elleni gyõzelemmel így is továbbjutottunk a csoportból. Azt gondolom, eddig elégedettek lehetünk. Bár jobb lett volna csoportelsõként végezni, mert talán akkor könnyebb lett volna az utunk a sorsolásnak köszönhetõen.

– Szombaton este következnek a spanyolok. Mire számíthatnak a szurkolók?

– Mondanom sem kell, hogy egy nagyon erõs, fizikális csapat a spanyoloké, tele rutinos játékosokkal. Mindent egy lapra feltéve fogunk belemenni a párharcba. Ha úgy játszunk, ahogy tényleg tudunk, türelmesen és fókuszálva, akkor bárkit meg tudunk szorongatni. Olyan játék a 3×3, hogy bárki bárkit meg tud verni, mi felkészülünk becsületesen, mert nagyon szeretnénk bejutni a legjobb négy csapat közé.

– Amszterdamban vagytok, amely egy különleges, csodaszép város. A sûrû program mellett jut-e idõtök városnézésre? Milyen a szervezés?

– Pénteken meglátogattak a páromék és még néhány diósgyõri szurkoló, velük néztünk szét egy kicsit a belvárosban, hiszen a délelõttünk szabad volt. Egy nagyon élhetõ város Amszterdam, nagyon kedvesek az emberek. A körülmények kifogástalanok, remek szolgáltatásokban van részünk. A szervezõk minden kérésünket igyekeznek teljesíteni, egy szavunk sem lehet rájuk. A hotel is vadonatúj, amiben alszunk, mi vagyunk az elsõ vendégei. Egyetlen furcsaság van, mégpedig az, hogy belépõt szednek. A 3×3-as rendezvényekre eddig nem volt jellemzõ ez, ingyenesek szoktak lenni, és ez érezteti is a hatását, mert a kissé drága jegyeknek köszönhetõen nincsenek tele a lelátók. Remélem, holnaptól az egyenes kiesés szakasz kezdetétõl ez a helyzet változni fog és jönnek a szurkolók is.


– Cyesha Goree nemcsak a 3×3-as kosárlabda válogatottban, hanem hamarosan a DVTK-ban is csapattársad lesz.

– Nagyon örülök az õ szerzõdtetésének, nekem volt szerencsém már korábban is vele együtt játszani a válogatottban, illetve nagyon sokszor a bajnokságban is egymás ellen. Példaértékû a játékhoz és az emberekhez való hozzáállása egyaránt. Õ pont az a játékos, akire kitalálták a 3×3-as kosárlabdát, nagyon fekszik neki ez a játék. Mind emberileg, mind játéktudásban nagyszerû ember igazolt Diósgyõrbe, én jobb játékost nem is szeretnék nála. Úgy érzem, tökéletesen fog illeszkedni a csapatunkba, és bízom benne, remek sikerek részesei leszünk együtt.

Forrás: DVTK.eu

Hirdetés