Hirdetés
Magyarország

A DVTK ellen vezeti fel a hétvégét a Sopron Basket – Stefanie Dolson nyilatkozata:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A jövő kedden rajtoló Euroliga rájátszás miatt szokatlan időpontban, pénteken 18 órakor fogadja a Sopron Basket hazai pályán a Miskolcról érkező DVTK csapatát. A Gáspár Dávid vezetőedző által irányított együttesnek lenne miért visszavágnia a diósgyőrieknek, akik alig két hete, – az izzó DVTK Arénában – drámai körülmények között szerezték meg a Magyar Kupa serleget a soproniak elől.

Nagy múltra tekint vissza a két klub történelme, hiszen az összes sorozatot figyelembe véve már a 101. rangadó következik a felek között – ha csak a bajnokikat nézzük, akkor is 82 összecsapás áll a Sopron háta mögött. A mérleg nyelve ugyan a soproni klasszis felé billen, – 57 győzelem és 25 vereség – de soha nem lehet biztosra menni a piros-fehérekkel szemben. Ez lesz az alapszakasz utolsó előtti találkozója, – Fegyverneky-éknek még a Szekszárd ellen van hátra egy bajnoki – tehát ez már javában az alapszakasz hajrája, ahol mindenki szeretné bebiztosítani a rájátszásra a minél előkelőbb pozíciót.

A Sopron Basket egy vereséggel ugyan a tabella élén áll, de mivel társbérletben a szekszárdiakkal, így minden győzelemért járó pontra szükségük van. A pénteki találkozó kapcsán a klub ezúttal az újonnan érkezett Stefanie Dolson-t kérdezte, aki remélhetőleg újabb lépést tud megtenni a beépítése mentén – ez lesz a 3×3-as olimpiai bajnok első hazai bemutatkozó mérkőzése.

“A Magyar Kupán a DVTK ellen játszottam a harmadik mérkőzésemet soproni színekben, ami egy nagyon kemény meccs volt. Jó csapatuk van és nagy nyomást helyeztek ránk. Összességében úgy gondolom, hogy azt a meccset mi nyertük, mindössze az utolsó másfél percben veszítettük el. Tudjuk, hogy mit akarunk megvalósítani ellenük, szóval izgatottan várjuk az újabb összecsapást.” – kezdte gondolatmenetét Dolson, aki a miskolciak elleni mérkőzésen 17 percet töltött a pályán, ami alatt 6 pontot és 1 lepattanót szerzett, illetve 1 gólpasszt osztott ki. “Ugyanazt a küzdést várom ellenfelünktől, amit az előző meccsen bemutattak. Tudjuk, hogy tehetségesek és nagyon keményen fognak játszani, ezért nekünk még annál is keményebbnek kell lennünk – jobban kell dolgoznunk mind támadásban, mind pedig védekezésben.

Csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Jól kell teljesítenünk védekezésben, főleg a lepattanók terén, amelyre az edzőink is nagy hangsúlyt fektettek az utóbbi időben. Ha ki tudjuk zárni őket, és meg tudjuk szerezni a lepattanókat, akkor nyerhetünk.” – fogalmazott Dolson.

A Sopron Basket új igazolása múlt szombaton mutatkozott be a magyar bajnokságban. Az együttes a PINKK Pécsi 424 csapatához látogatott, akiket 83-40-re vertek. Dolson 16 percet töltött a pályán a találkozó során, mialatt 13 pontot és 6 lepattanót jegyzett. A WNBA klasszis interjúja során arra is kitért, hogy a mostani, DVTK elleni mérkőzésen miként szeretné segíteni  együttesét.

“Még mindig próbálok beilleszkedni a csapatba, szóval mondhatni, én csak végzem a dolgomat. Ha arra van szükségük, akkor lepattanókat szedek, ha védekeznem kell, akkor azt teszem, ha pedig a pontjaimra van szükség, akkor kosarakat dobok. Azért vagyok itt, hogy segítsek ahol tudok és végezzem a munkámat.”

A Stefanie Dolson-nal készített rövid videós összeállítás az alábbiakban tekinthető meg.

Hirdetés