Hirdetés
Magyarország

A DVTK elleni elődöntővel folytatja a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Kedden megkezdődik a Sopron Basket és a DVTK bajnoki elődöntője. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcának első felvonása előtt Laczka Miklós, a soproniak másodedzője foglalta össze várakozásait.

Március 29., kedd
18:00 Sopron Basket – DVTK
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Tőzsér Dénes Kelemen (Forrai Sámuel)

Szombaton a Sopron Basket 93-45-ös győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában. Az alacsony szerkezettel kezdő rivális ellen az első negyedben még szorosan alakult a találkozó. Ezt követően viszont jól alkalmazkodott ehhez a Sopron és magassági fölényét érvényesítve magabiztos sikert aratott. Végül 53-25 lett a lepattanócsata szombaton.

„Nyilván ilyenkor azt várnánk, hogy ez az alkalmazkodás gyorsabban menjen, de az első negyed után ez sikerült. Sőt, már az első negyed utolsó pár percére is és onnantól jól alakult a mérkőzés. Hiányzott a TFSE-ből néhány magas játékos és szerettük volna kihasználni a fölényünket. A számok azt mutatják, hogy ez sikerült is. Néha csúsztak hibák a magasembereink megjátszásába, de alapvetően volt egy fölényünk, amivel éltünk. A meccs elején nem lehettünk 100%-osan elégedettek a koncentrációval, mostantól már csak olyan meccseink lesznek, melyeken ez a kezdés nem fér bele. Pozitív oldalon viszont ott van, hogy meccs közben tudtak a játékosok változtatni. Továbbra is nagyon aktívan igyekszünk kiszűrni a hibákat és figyelünk arra, hogy ezen a téren rendben menjenek a dolgaink. Ha nem így történik, arra próbálunk reagálni.” – foglalta össze a szombati mérkőzés tapasztalatait Laczka Miklós.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Az elődöntőben a DVTK lesz a Sopron ellenfele. A két csapat február 20-án Magyar Kupa döntőt vívott, akkor hazai pályán hosszabbítás után 78-75-re nyert a DVTK. Ezt követően az alapszakasz végjátékában március 4-én Sopronban találkoztak a felek. Ezen az estén 84-49-es sikert aratott a bajnoki címvédő.

„Megint teljesen más meccs lesz, mint az előző kettő. Nagyon picit más felállásban is, ha azt vesszük, hogy Jessica Kuster most már játszik a DVTK-nál. Nyilván nekünk az a célunk és azt szeretnénk megmutatni, hogy tudunk annyira dominánsak lenni, mint az alapszakasz végén. Azt el akarjuk kerülni, hogy a Magyar Kupához hasonló mérkőzést vívjuk, de ez azt hiszem természetes is. Minden csapatra jellemző, hogy kis dolgokat változtat, újít a játékán. Amellett, hogy fel kell frissíteni azokat, amivel foglalkoztunk az előző mérkőzés előtt, vannak új dolgok, amivel tisztában kell lennünk. Azzal együtt, hogy jó nekünk a Final4 előtt egy ilyen kihívás, de semmiképpen nem lehet felkészülési állomásként tekinteni rá. Sokkal inkább arról van szó, hogy egy jó formában lévő és nagyon jó csapat ellen ki kell vívni a bajnoki döntőben való szereplés jogát. A Győr ellen 2-0-val meggyőző játékkal jutott be a legjobb négybe a DVTK és idén már legyőztek minket egy nagyon fontos meccsen. Várható tőlük az a mentalitás, hogy miért ne tudnák ezt újra megtenni.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés