Hirdetés
Magyarország

A DVTK elvette a Győr pályaelőnyét a negyeddöntőben

UNI Győr - MÉLY-ÚT - DVTK 73-77 (20-23, 14-17, 20-14, 19-23)

Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Tóth C., Tőzsér D,, Frányó P. (Bognár T.)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Canada 16, Dubei 9/3, Oroszova 8/3, Dombai 9/3, Mompremier 11. Csere: Nagy 3/3, Weninger 13/6, Török 4.

DVTK: Vorpahl 9/6, Green 2, Aho, Jovanovic 19/6, Bernáth 14/3. Csere: Kányási 9/3, Kuster 8, Kiss 16.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a DVTK javára.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc első felvonásán a DVTK 77-73-as győzelmet aratott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában.

A mérkőzés elején a Győr igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. Dombai Réka, Jordin Canada és Sabina Oroszova révén 6-1-re lépett el a házigazda. Itt azonban megtorpantak a győriek. Közel három percig nem találtak be és így, amikor Leslie Vorpahl triplája célt ért, 8-6-nál már a DVTK vezetett és Iványi Dalma időkérése miatt állt a játék. Visszatérve a pályára Beatrice Mompremier lépett elő főszereplővé, egymaga 7 pontot szerzett. A DVTK-nál Milica Jovanovic, Kányási Veronika és Jessica Kuster is megvillant eközben. Összességében tehát nem alakult ki nagy különbség egyik oldalra sem. Végül 20-20 után Leslie Vorpahl újabb hármasa zárta az első szakaszt és ezzel 23-20-ra módosította az eredményt. A második negyed elején Kiss Angelika és a triplát értékesítő Kányási Veronika növelte a DVTK előnyét. Ez összességében már egy 8-0-s futás volt. Ezt követően viszont a vendégek lendülete tört meg és jött vissza 28-27-re a Győr.

Fotó: Krizsán Csaba

A DVTK a második negyed feléhez érkezve Milica Jovanovic hármasával és Bernáth Réka ziccerével igyekezett újra lendületbe jönni, de 33-29-nél így is időt kért Völgyi Péter. Az eligazítás után ismét tudta növelni előnyét a vendég gárda: 38-29-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között. Ekkor Iványi Dalma rendelte magához tanítványait. Mindkét oldalon maradtak ki helyzetek A következő három percben Dubei Debóra tripláját és Milica Jovanovic büntetőit jegyezhettük fel. 40-32 után a félidőt Dubei Debóra duplája zárta. 20 perc után így 40-34 állt az eredményjelzőn. A DVTK-nál a 10 pontos Milica Jovanovic volt a legeredményesebb, a Győrnél Beatrice Mompremier járt 9 pontnál és 8 lepattanónál. A harmadik szakaszt Beatrice Mompremier és Jessica Kuster kosárváltása vezette fel, majd Dombai Réka triplájával került közelebb a Győr. A DVTK-nak azonban minden hazai rohamra volt válasza. Ezúttal 42-39-nél Kiss Angelika lépett fel vezérre.

Fotó: Krizsán Csaba

A játék képe a folytatásban sem változott. A Győr 47-46-ra ismét felzárkózott, de innen újra ellépett 51-46-ra a DVTK. A harmadik szakasz hajrájában viszont összejött az egyenlítés a hazaiaknak. Török Ági duplája zárta le a negyedet, amivel 54-54-re alakította az eredményt. Az utolsó 10 perc kezdetén Milica Jovanovic duplájára Weninger Virág válaszolt egy triplával, amivel 57-56-nál hosszú idő után először hazai vezetést regisztrálhattunk. Fej-fej mellett haladt a két gárda. A fordulat 59-59 után jött el, amikor Bernáth Réka és Milica Jovanovic tripláival 65-59-re elszakadt a DVTK. Időt kért a Győr, de Bernáth Réka újabb találata után 67-59-nél már nyolc pont választotta el a feleket. Higgadtan játszott Völgyi Péter együttese és ezúttal is minden hazai felzárkózási kísérletre válaszolt Milica Jovanovic és Kiss Angelika révén. Az utolsó két perchez közelítve Kiss Angelika büntetőivel már 10 egységgel mentek a vendégek. Az ekkor 8 pontot jegyző Weninger Virág vezetésével szépítettek a győriek, de fordítási esélyeik nem mutatkoztak. A DVTK 77-73-as sikerrel 1-0-s előnyre tett szert. Folytatás szerdán Miskolcon, ahol a hazaiak egy újabb sikerrel elődöntőbe juthatnak.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés