Hirdetés
Magyarország

A DVTK helyzetértékelése Cziczás László távozása után:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Aluinvent DVTK együttesétől távozik Cziczás László. A csapat új vezetőedzővel kezdi meg a munkát a következő évadban, melynek terveiről a Boon.hu portál kérte helyzetértékelésre Völgyi Péter sportszakmai igazgatót.

Az Aluinvent DVKT-nál Pusztai Petrának és Kiss Angelikának van élő szerződése a következő évadra.

A gazdasági környezet bizonytalansága miatt nagy valószínűséggel abba az irányba kell hogy elmozduljunk a hosszú távú jövőnk biztosítása érdekében, hogy elsősorban a fiatalok megtartására, ennek a magnak a bővítésére helyezzük a hangsúlyt. Persze kell hogy legyen rutinos játékos is a keretben, akitől, akiktől tapasztalatot szerezhetnek a tehetségek, de az szinte biztosnak látszik, hogy nem fogjuk négy külföldivel kezdeni a bajnokságot; a légiósok létszámát akkor lehet, akkor tudjuk bővíteni, ha a támogatóinkra ebben számíthatunk.

idézi a Boon.hu Völgyi Péter szavait,  akit az új edző személyéről is kérdeztek:

Kétségtelen, hogy szerdától ez az egyik legfontosabb, leggyakrabban feltett kérdés. És bár, mint mondtam, váratlanul ért minket Cziczás László távozása, de amióta erről tudunk, azóta azon vagyunk, hogy megtaláljuk az utódját. Megvannak a jelöltjeink, akikkel már szerdán este felvettük a kapcsolatot. A szóba jöhető edzőkkel tárgyalva nem hallgattuk el azt, hogy lehet, hogy a DVTK-nak nem lesz olyan erős kerete, mint amilyen az előző évadban volt, és most az a szakmai kihívás, hogy a fiatalok 1-2 éves munkával egy hazai szinten erős csapattá formálódjanak. Ehhez talán a legjobban fiatal magyar edző illene, egy olyan tréner, aki bizonyos értelemben a Cziczás László által megkezdett munkát tudná folytatni.

A Boon.hu portálnak Cziczás László az alábbiak szerint nyilatkozott a távozásáról.

Nem könnyű ebben a helyzetben bármit is mondani, mert a szándékom az volt, abban gondolkodtam, hogy maradok a DVTK-nál, és folytatom a munkát. De egy ilyen szituáció, ami egy szerződés esetleges meghosszabbításáról szól, olyan, mint egy mérkőzés a pályán, sok összetevős, és akár egy apró nüanszon is elbukhat. Minden jónak tűnt sokáig a tárgyalások során, de aztán mégis jött valami, ami miatt úgy kellett felálljunk az asztaltól, hogy ezt most mégsem akarhatjuk. Még mielőtt megkérdezné, hogy mi miatt történt ez, azt kell mondjam, hogy erről nem fogok beszélni. De nem is az ok a lényeg, hanem maga a döntés, ami most még, mivel nagyon friss, fájdalmas. Azért az, mert szerettem a DVTK-nál lenni, egy ilyen nagy klubnál dolgozni. A két év alatt rengeteg emlékezetes meccset játszottunk mind hazai porondon, mind nemzetközi színtéren. Jó lett volna tovább folytatni a munkát, az új, most még épülő csarnokot birtokba venni a Diósgyőr vezetőedzőjeként, de úgy tűnik, hogy az élet úgy akarta, hogy ez másnak adasson meg. Köszönöm, hogy itt lehettem, köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a munkámat, a csapat eredményes szereplését. Nem feledem a drukkereket, a csodás hangulatú hazai mérkőzéseket, az idegenbeli meccseken a szurkolást, köszönöm a lelátói támogatást, amit kaptunk. Nem búcsúzok, csak elköszönök, mert így vagy úgy még biztosan találkozunk. Az ajtót szépen, halkan becsukom magam mögött, azzal, hogy talán egyszer még lesz a kilincsen a kezem.

A teljes riport a Boon.hu portálon olvasható IDE KATTINTVA.

Hirdetés