Hirdetés
Archivum

A DVTK játszhat az 5. helyért:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték az 5-8. helyért zajló csatározások alkalmával a sorsdöntõ harmadik felvonást az Aluinvent DVTK és a ZTE NKK párharcában. A DVTK 82-66-os gyõzelmet aratott és ezzel 2-1-re nyerte a párharcot, így az 5. helyért játszhat.

A beharangozóban feltett kérdésre már a bemelegítésnél megkaptuk a választ, hiszen Tina Jovanovic tudta vállalni a játékot. A szerb válogatottba is behívott center szerezte a DVTK elsõ találatát. A két csapat 9-9-ig haladt fej-fej mellet, majd Rasheed triplájával egy 11-2-es sorozatot kezdett a hazai együttes. Gáspár Dávid idõt is kért, de nem tudta megtörni a DVTK lendületét. A negyed hajrájában Rasheed második triplája is célt ért, a játékrészt pedig Szalay Virág duplája zárta, amivel 25-18-ra módosult az állás. A vendégektõl Burkholder ugyan betalált távolról, de 6-9 pont között sokáig õrizte elõnyét a DVTK. Az elsõ két meccsen sem volt hiány vitatható, feszült jelenetekbõl. Ezúttal is joggal reklamáltak a kispadok. A ZTE tudott valamivel higgadtabb maradni és 4 pontra is felzárkózott a félidõ hajrájához közeledve, ahol egy páros sportszerûtlen hiba borzolta a kedélyeket. Szalay triplája után már csak egy 1 pont volt a különbség, de a nagyszünet elõtt Szécsi és Czank növelte a hazai elõnyt.

A félidei statisztikán árulkodó adat lehetett, hogy a lepattanókban ekkor még nem alakult ki nagy különbség a két együttes között. A DVTK-nak közel kétszer annyi gólpassza volt, de a ZTE 5/5-ös triplamutatója szorossá tette a csatát. A harmadik negyedet is triplák vezették fel, a ZTE részérõl Burkholder és Nagy, hazai oldalról pedig Czank volt eredményes távolról. A mérkõzés 51-47-ig alakult szorosan, ezt követõen a 25 pontig jutó és mezõnybõl mindössze két dobást hibázó Tomlinson vezérletével állva hagyta riválisát a DVTK. A két csapat között a 10 pontot is elérte a különbség. A záró szakasznak 62-54-rõl vágtak neki a felek. Czank triplájával ismét 10 egység fölé ugrott a differencia, majd a ZTE keretébõl Bays a második sportszerûtlenjét is megkapta és ezzel a kizárás sorsára jutott. Eddig sem volt kérdés a gyõztes kiléte, de itt végleg eldõlt a mérkõzés, a DVTK 17 ponttal ellépett a folytatásban. Az utolsó percekben a megzavarodó játékvezetõk miatt fokozódott fel a hangulat, akadt olyan szituáció, hogy egymásnak ellentmondó döntést hoztak. Kapott technikait az ezt számon kérõ Maikel Lopez is. A közönség pedig kellõ iróniával a produkciót Kassai Viktor múlt heti madridi teljesítményéhez hasonlította.

A 82-66-os DVTK-siker azt jelenti, hogy az 5. helyért PEAC-DVTK, míg a 7. helyért ZTE-Vasas párharcok lesznek.

Eredmény
Aluinvent DVTK Miskolc – ZTE NKK 82-66 (25-18, 19-21, 18-15, 20-12)

Statisztika

Hirdetés