Hirdetés
Magyarország

A DVTK legyőzésével elődöntős a Sopron a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

A Sopron Basket 62-55-re legyőzte az Aluinvent DVTK-t a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntőjében. A fináléba kerülésért pénteken a soproniak ellenfele a TFSE-MTK lesz.

A csapatok vasárnap dupla hosszabbítást hozó drámai, igaz tét nélküli, mérkőzést vívtak. Ezúttal jóval nagyobb tét mellett dobták fel a labdát, mivel csak a győztes játszhat az érmekért. A bajnoki mérkőzéshez képest annyi változás történt, hogy a sérülésből visszatérő Cyesha Goree tudta vállalni a játékot a DVTK keretéből. Aleksandra Crvendakic két gyors találatával a Sopron került előnybe. Ezt követően azonban hasonlóan gyorsan egyenlített a DVTK. Fordulatos negyedet láthattunk, ahol előbb 15-9-re ellépett a Sopron, majd az utolsó percben Medgyessy triplájával és Shatori Walker-Kimbrough duplájával fordított 20-19-re a DVTK. Amennyire pontgazdag volt az első szakasz, a második etapot annál inkább a küzdős játék jellemezte. A DVTK hat és fél percig nem talált be, ami alatt a Sopron 11-0-val 30-20-ra lépett el. Cziczás Lászlő időkérése után tört meg a DVTK kosárcsendje. Igencsak felélénkült a mérkőzés January és Goree triplaváltását követően. A félidő hajrájában a DVTK a lélektani 10 egység alá tudta hozni a hátrányát. Walker-Kimbrough egy szerzett labda után értékesített ziccert, amivel 37-31-re felzárkóztak a miskolciak.

Fotó: MKOSZ

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy a DVTK vezetett a lepattanókban, de 11 eladott és mindössze 2 szerzett labdája volt. A Sopron ezen a téren sokkal kiegyensúlyozottabban teljesített és kétszer annyi gólpasszt jegyzett. A harmadik negyedet Fegyverneky Zsófia triplája vezette fel, de innen 42-38-ra visszajött a DVTK és ezzel teljesen nyílt lett a negyeddöntő. A különbség 6-8 pont között állandósult. A harmadik negyed hajrájában Cyesha Goree vádlija húzódott meg, de a negyedik etapban visszatérhetett. Lüktető, küzdős rangadót láthattunk, ahol utolsó 10 percnek 51-43-ről futottak neki a csapatok. Pusztai Petra két találatával 51-47-re visszajött a DVTK. Candice Dupree válaszolt, de 55-51-nél így is Gáspár Dávid időkérése miatt állt a játék. Medgyessy Dóra bravúrja után 55-53-nál még volt labdája a DVTK-nak az egyenlítéshez. Cyesha Goree azonban támadó hibát vétett, majd Crvendakic triplájával nőtt a soproni előny. A folytatásban ismét betalált Crvendakic és Brooks. Másfél perccel a vége előtt 62-53-nál Cziczás László rendelte magához tanítványait, de a DVTK-nak nem volt visszaút. A Sopron vasárnap után ismét legyőzte nagy riválisát és bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol pénteken a TFSE-MTK lesz az ellenfele.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Sopron Basket 55-62 (20-19, 11-18, 12-14, 12-11)

Legjobb dobók

Aluinvent DVTK:  Cyesha Goree 15/3, Medgyessy Dóra 12/6, Shatori Walker-Kimbrough 9.

Sopron Basket: Jelena Brooks 15, Aleksandra Crvendakic 11/3, Határ Bernadett 9.

Statisztika

 

 

Hirdetés