Hirdetés
Archivum

A DVTK-nál az elõny a bronzcsatában:

:

Hirdetés

A második félidõben nyújtott eredményes támadójátékával az Aluinvent DVTK 66-53-ra legyõzte a PINKK Pécsi 424 csapatát és 1-0-ra vezet az egyik fél második gyõzelméig tartó bronzcsatában.

Szép számban látogatott ki a miskolci közönség a bronzcsata elsõ mérkõzésére, ráadásul Pécsrõl is érkeztek szurkolók, így a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz. A vendégeknél lett egy változás az elõdöntõhöz képest, újra ott volt a csapatban a bokasérülésébõl felépülõ Binta Drammeh. Maikel Lopez ugyanarra a keretre számíthatott, mint a Gyõr ellen és ugyanannak a kezdõötösnek szavazott bizalmat, mint az elõdöntõk alkalmával. A DVTK kezdte jobban a mérkõzést. Amikor Szécsi triplája utat talált a gyûrûbe, alig több, mint 3 perc telt el és már 10-2-re vezettek a hazaiak. A folytatásban azonban Gémes-Sarok két triplájával zárkózott fel a PINKK. Az elsõ szakaszt Jovanovic és Handy kosárváltása zárta, mely után 17-14-es állásról érkezett el a második negyed.

A második etapot Handy triplája vezette fel, így egyenlítettek a pécsiek. Erre Jovanovic és Rasheed válaszolt. A folytatásban – egy örök klasszikussal élve – a játék küzdõ szelleme dominált. Mindkét oldalon jelentõsen visszaesett a dobóteljesítmény. A PINKK-nél Gémes-Sarok ütötte be a harmadik hibáját, mely miatt a vendégek cserélni kényszerültek. A DVTK Bálint ás Jovanovic révén még 25-19-re ellépett, de Handy 2+1-es helyzete és Sánta triplája visszahozta a PINKK-et. 27-27-nél pedig már egyenlõ volt az állás. A félidõ utolsó percében Hodges juttatta újra elõnyhöz a hazaiakat, melyre Robertson-Warren válaszolt. A 29-29-es állást hozó félidõben azt láthattuk a statisztikán, hogy a DVTK 32 mezõnykísérletébõl 11 talált utat a gyûrûbe, míg a PINKK-nél 33 mezõnykísérletbõl lett 11 sikeres. A lepattanócsatát a vendégek nyerték 22-17-re, viszont a DVTK-nak kevesebb eladott labdája volt. Az eredmény hûen tükrözte a játék képét. Ezzel együtt teljesen egyértelmû volt, hogy az a csapat, amelyik tudja rendezni támadásban a sorait, meg fogja szerezni a gyõzelmet.

A harmadik etap elején sem változott a játék képe, 5 perc után mindössze 4-2 volt a negyed állása. A fordulatot Tina Jovanovic megoldásai hozták el, aki egymás után kétszer is betalált a palánk alól és ezzel ismét lépéselõnybe került a DVTK. A szerb center 20 ponttal és 15 lepattanóval végül dupla-duplával zárta a meccset, rendkívül stabil teljesítményt nyújtva a festékben. A harmadik negyed végét triplák határozták meg. Babkina hármasa még 41-36-ra felhozta a vendégeket, de erre Bálint Réka két sikeres távoli kísérlete érkezett válaszul. A harmadik etap végén így elõször lépte át a 10 pontot a differencia. Egy ilyen pontszegény összecsapáson ez jelentõs különbségnek számított. Ráadásul a játék képe javuló miskolci támadójátékról árulkodott, miközben a PINKK-nek a teljes harmadik negyedben mindössze két sikeres mezõnykísérlete volt. A záró szakasz alaphangját Robertson-Warren és Bálint kosárváltása adta meg, majd 49-38 után újabb pontszegény percek következtek.

A döntõnek Tatsiana Likhtarovich két triplája bizonyult, mely 59-41-nél kialakította a mérkõzés legnagyobb különbségét. Innentõl kezdve már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A félidei kérdésünkre is megkaptuk a választ, a DVTK tudott pontosítani a támadójátékán. Jovanovictól extra érkezett, míg Bálint és Likhtarovich meghozták azokat a pontokat kívülrõl, amik a Gyõr ellen hiányoztak. A PINNK mindössze 7 mezõnykosarat jegyzett a második félidõben és a meccs egészét nézve eladott 17 labdát, így alakult ki a nagyobb különbség. Az utolsó perc már a hazai publikum vastapsa mellett telt el. A vendégek büntetõkkel, illetve egy szép triplával még faragtak a hátrányukon. A vége 66-53 lett. A mérkõzés utáni közös ünneplés alkalmával a miskolci szurkolók „Köszönjük ezt a szezont!” transzparenssel üzentek a csapatuknak, mely megfogyatkozva is nagy lépést tett a bronzérem megszerzése felé. A folytatás már szombaton este következik Komlón.

Eredmény
Aluinvent DVTK – PINKK-Pécsi 424 66-53 (17-12, 15-15, 18-7, 19-17)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az Aluinvent DVTK javára.

Statisztika

Hirdetés