Hirdetés
Hirdetés
Európa

A DVTK nyerte az Európa Kupa magyar rangadóját

Ludovika-FCSM Csata - DVTK 52-67 (15-10, 16-23, 14-11, 7-23)

Európa Kupa, 1. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Zenis, Zubak, Szczesny (Gincsai)

Ludovika-FCSM Csata: Balogh, Horváth 6, Lelik 8/3, Zele 10/6, Carey 7/3. Csere: Gyöngyösi, Hegedűs 13/3, Toman, Böröndy 6.

DVTK: Green 33, Aho, Medgyessy 8/6, Jovanovic 3/3, Bernáth 2. Csere: Kányási 4, Bogicevic 11/3, Tóth 2, Kiss 4.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Az Európa Kupa F-csoportjának magyar rangadóján a DVTK 67-52-re legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát.

A két csapat a bajnokságban már találkozott. Akkor a Ludovika-FCSM Csata hazai pályán hosszabbítást követően ünnepelhetett 78-69-es győzelmet. Simon Zsófia ezúttal nem állt a hazaiak rendelkezésére. Stasha Carey és Cheridene Green kosárváltása vezette fel a találkozót. Az első percekben 6-2-es előnybe került a DVTK. Eközben a Csatát Zele Dorina bokasérülése is hátráltatta. A későbbiekben Zele visszatérhetett a pályára. Az első negyed utolsó három percébe érkezve 6-6 után Hegedűs Janka triplájával először vezetett az összecsapáson a házigazda. Az ekkor megszerzett előnyét az első szakaszban már végig őrizte a Csata. Kiss Angelika és Horváth Bernadett egy-egy találata zárta le a negyedet, melynek végén 15-10 állt az eredményjelzőn. A második etap elején Gyöngyösi Janka és Lelik Réka révén tovább nőtt a hazai előny. 20-12-nél már 8 egységgel jártak előrébb Tursics Krisztián tanítványai.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A DVTK oldalán a második szakasz első két percében mindössze Cheridene Green dupláját jegyezhettük fel. A folytatásban viszont a brit center mellett Tóth Franka és Snezana Bogicevic is betalált, így 22-19-nél már karnyújtásnyi közelségbe került a DVTK. Időt kért a Csata, a játék képe azonban nem változott. Snezana Bogicevic révén 22-22-nél egyenlítettek Földi Attila tanítványai, majd Green büntetőjével a vezetést is átvették. A félidőig innentől fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A nagyszünetben 33-31-nél a DVTK járt előrébb. Cheridene Green már ekkor 18 pontnál tartott. A Csata legeredményesebbje a 7 pontos Hegedűs Janka volt.  A harmadik negyed elején Green megszerezte a 20. pontját is. Erre Stasha Carey válaszolt egy triplával. A félidő hajrájához hasonlóan így továbbra is kiegyenlített mederben zajlott a küzdelem.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A harmadik negyed közepén 36-36 után Milica Jovanovic triplájával és Medgyessy Dóra duplájával kezdte leszakítani riválisát a DVTK. Amikor pedig Snezana Bogicevic megszerezte saját maga és csapata első tripláját ezen az estén, már 44-38-ra vezetett a DVTK. A hullámzó találkozó azonban tartogatott még fordulatokat. A harmadik negyed második felében öt percen át nem talált be a miskolci gárda. Végül 7-0-val zárta ezt a 10 percet a Csata és a játékrész végén 45-44-nél visszavette a kezdeményezést. A negyedik etapot Cheridene Green és Hegedűs Janka kosárváltása vezette fel. Zele Dorina triplája után 50-48-ra még a Csata vezetett. Green négy pontjával és Medgyessy Dóra triplájával 55-52-re fordított a DVTK és azóta már tudjuk, hogy ez volt ennek az estének a döntő momentuma. Az utolsó hat percben ugyanis nem talált be a Csata. A DVTK jelentősen feljavult támadásban, a 14 mezőnykísérletéből 8-at értékesített a záró szakaszban. Az utolsó két percbe érve már a 10 pontot is elérte Medgyessy Dóráék előnye. Ezt követően a DVTK irányítója még egy triplát is értékesített, majd Kányási Veronika két büntetője alakította ki a 67-52-es végeredményt.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés