Hirdetés
Magyarország

A DVTK otthonában folytatja negyeddöntő párharcát a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől Miskolcon a DVTK vendégeként lép pályára a bajnoki negyeddöntő párharc második mérkőzésén az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban az első meccset a DVTK nyerte 77-73-ra a Győr otthonában. A második felvonás előtt Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 23., szerda
18:30 DVTK – UNI Győr MÉLY-ÚT
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Varga-Záray Katalin (Dernei Gábor)

Az első mérkőzésen a Győr a félidei 40-34-es hátránya után a harmadik negyed végére utolérte riválisát. A záró szakasz elején a vezetést is átvette, majd ismét nagy különbség alakult ki a felek között. A Győr végül 38%-os mezőnymutatóval zárta a találkozót és a pontatlanságok megbosszulták magukat.

“Nekünk is az volt az érzésünk már ott a meccsen is és azóta visszanézve is, hogy voltak olyan hibák, amiket az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Ráadásul nem kényszerítette ezeket ki, hanem megint a mi figyelmetlenségünk és rossz döntéseink hozták magukkal.” – hangsúlyozta Iványi Dalma, akit arról is kérdeztünk, hogy a két találkozó közötti napokban melyek a legfontosabb feladatok.

“Próbálunk egy-egy dologban pontosítani. Még inkább megtalálni és tudatosítani a lányokban, hogy mi az, amit használni kell, mert működik támadásban és védekezésben. Ezekkel még inkább tisztában kell lennünk. Igyekszünk arra az oldalára megfordítani, hogy amennyire nagy nyomás és győzelmi kényszer van rajtunk a párharc életben tartása miatt, de valamilyen szinten meg kell próbálni felszabadulttá tenni a lányokat. Most nem mi leszünk hazai pályán, próbáljanak meg egy kicsit könnyedebben, felszabadultabban játszani szerdán.” – foglalta össze a célokat a győriek vezetőedzője.

Fotó: Krizsán Csaba

Az idei évben három alkalommal találkozott a két együttes és mindegyik összecsapást a DVTK nyerte. Iványi Dalmát arról is kérdeztük, hogy miben látja a győri esélyeket.

“Kielemeztük, hogy mik működnek. A gyors játékunkra, amikor szélesen játszunk, amikor jönnek a megbontások, ezekre próbáltunk még inkább ráfókuszálni. Törekszünk arra, hogy a szabad labdákért való küzdelemben még precízebbek legyünk és még jobban védekezzünk, így elvegyük a könnyű lehetőségeket a DVTK-tól. Az tud eredményre vezetni, hogy ne engedjünk ellenfelünknek könnyű kosarakat és elkerüljük azt, hogy mi a hibáinkból jussanak könnyű helyzetekhez.” – fogalmazott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője, akit a párharc lelki oldaláról is kérdeztünk.

“Érzem a lányokban az erőt. Az a benyomásom, hogy egy valami apróságnak kell megtörténnie, hogy felénk billentse a mérleget. Bízok bennük és érzem is a lányokban, hogy nagyon-nagyon akarják és mindent meg fognak tenni a győzelemért. Remélem, hogy a sorozatos oda nem figyelést és balszerencsét sikerül megfordítanunk.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés