Hirdetés
Archivum

A DVTK otthonában is megõrizte veretlenségét a Sopron:

:

Hirdetés

A 13. forduló csúcsrangadóján a Sopron Basket 72-58-as gyõzelmet aratott az Aluinvent DVTK otthonában. A soproni csapat az elsõ negyed közepétõl végig elõrébb járt riválisánál és ezzel a sikerrel magabiztosan õrizte meg a veretlenségét a hazai élvonalban.

Nagy várakozás elõzte meg a tabella elsõ két helyezettjének rangadóját. A mérkõzést Medgyessy Dóra triplája vezette fel. A két csapat 7-7-ig haladt fej-fej mellett, majd stabil, kiválóan szervezett védekezésére és szerzett labdákra építve a Sopron Basket fokozatosan elszakadt riválisától. A címvédõnél Tina Jovanovic volt a kimaradó légiós, de nem léphetett pályára Határ Bernadett sem. Ennek ellenére az elsõ szakasz hajrájában magas posztokon is fölénybe került a Sopron, mely 10 perc után 21-13-ra vezetett.

A második etap elején a lélektani 10 pont fölé nõtt a differencia. Amikor 29-18-nál Cziczás László idõt kért, a DVTK statisztikai lapján 13 perc után már kilenc eladott labda szerepelt. A távoli dobások tartották látótávolságban a hazaiakat. Ekkor még mind a négy kísérletük sikeresnek bizonyult. Azóta tudjuk, hogy a folytatásban már nem értékesített triplát a miskolci gárda. Ennek is betudható, hogy a következõ percekben gyorsan nõtt a különbség. A legnagyobb differenciát 40-21-nél regisztrálhattuk. A félidõben pedig 44-30 állt az eredményjelzõn.

A félidei statisztika reális képet festett a találkozóról. Mezõnybõl 50%-al dobott a soproni csapat, mely 20-17-re vezetett a lepattanókban és 9 szerzett labdája volt, miközben a DVTK-nak mindössze 2. A címvédõ kiszorította a hazaiakat a palánk alól, 18 pontot ért el festékbõl, míg a DVTK 8-at. Ezen felül, amit a számok nem tudnak megmutatni, hogy lényegesen nagyobb sebességgel játszott a Sopron. A harmadik negyed elején a soproni gárda 51-33-ra ellépett, de innen a DVTK vette át az irányítást. Talán a legjobb percek voltak ezek a hazaiak számára, akik egészen 53-44-re felzárkóztak. Ennél közelebb azonban nem került Cziczás László együttese.

A záró szakasznak 57-46-ról vágtak neki a felek. Roberto Iniguez tanítványai ezt a periódust 6-0-val vezették fel és ezzel lényegében el is döntötték a rangadót. A folytatásban 14-16 pont környékén profin, higgadtan menedzselte elõnyét a Sopron. A 72-58-as siker alkalmával Amanda Zahui 17, Yvonne Turner 15 pontot ért el. A DVTK legeredményesebbje a 13 pontos Medgyessy Dóra lett.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Sopron Basket 58-72 (13-21, 17-23, 16-13, 12-15)

Statisztika

Hirdetés