Hirdetés
Magyarország

A DVTK otthonában kezdi a bajnoki elődöntőt a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton elrajtol a DVTK HUN-Therm és a Sopron Basket elődöntője. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonását 17 órától rendezik a DVTK Arénában.

Április 20., szombat
17:00 DVTK Hun-Therm – Sopron Basket
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Makrai Márton, Rózsavölgyi Alexandra (Balogh László György)

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtező miatt beiktatott háromhetes szünet után állnak újra csatasorba az élvonalbeli gárdák. A 3×3-as nemzeti csapatunkba Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi és Papp Dia személyében három játékost adott a Sopron Basket. Eközben a keret junior tagjai a hétvégén zajló országos döntőre készültek.

„Próbáltuk a rendelkezésre álló játékosokat formában tartani. Nagyjából olyan volt számunkra ez az időszak, mint az őszi-téli válogatott szünetek. Csökkentett létszámmal dolgoztunk, egyéni képzések és kondi szerepelt a programban.” – avatott be minket Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője az elmúlt hetek munkájába.

Kifejezetten jó formában zárta a szünet előtti időszakot a Sopron. Március 3., a pécsi alapszakaszbeli vereséget követően hat összecsapáson maradt veretlen, elhódította a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig bejutott a legjobb négy közé. A szakmai részen túl szemmel láthatóan jó flow is jellemezte a soproni lányokat.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

„Nehéz feladat ennek fenntartása, főleg, hogy nincs időnk visszarázódni. A 3×3-as olimpiai selejtezőről úgy érkeztek vissza a játékosaink, hogy szerdán tudtuk elkezdeni a közös edzéseket. Ahhoz, hogy ténylegesen vissza tudjunk kerülni abba a flow-ba, több időre lesz szükség.” – mondta Laczka Miklós, majd hozzátette:

„Nem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ez meccs közben sikerülni fog. Illetve, hogy mentálisan sikerül eljutni abba az állapotba, ami a szünet előtt jellemezett minket. Ennek köszönhetően pedig tudjunk pótolni a kevés edzésből adódó hiányosságokat. A kupagyőzelem ellenére ezúttal sincs veszíteni valónk. A győri finálé mindkét oldalon generál érzelmeket és így más lesz a párharc, de el lehet érni a győrihez hasonló mentalitást. A legfontosabb, hogy ahhoz hasonló gondolatokkal menjünk bele. Akkor sem foglalkoztunk azzal, hogy több hiányzónk van. Most sem szabad azzal, hogy kevés időnk volt teljes kerettel dolgozni.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Magyar Kupa döntője speciális versenyhelyzetet jelentett, hiszen Beatrice Mompremier, Fegyverneky Zsófia és Turner Yvonne nélkül készült a győri hétvégére a Sopron Basket. Sikerült azonban megtalálni a mentális oldal mellett játékban is a meglepetéshez vezető utat.

„Nehéz lesz megismételni. Ebben a párharcban két mérkőzést kell megnyerni, ami a magasabban rangsorolt mellett szól. Ugyanakkor nem lehetetlen meglepetést okozni, hiszen – szemléletesen fogalmazva – a két győzelemig tartó párharcban is óriási jelentőséggel bír egy-egy meccs. Azon túl, hogy nem lehet elég alkalommal hangsúlyozni: a DVTK-nak hazai porondon mindössze két veresége van és a toronymagas favoritja ennek a párharcnak is.” – mondta Laczka Miklós, külön kiemelve:

„Nem hiszem, hogy igazán új dolgokat fogunk látni. Egy-egy új akció kerülhet a repertoárba, de új alapelvek már nem és azokat ismerjük. Arra számíthatunk a DVTK-tól, hogy a már meglévő dolgaikat fogják jobban, precízebben csinálni ebben a párharcban. Erre kell minél jobban felkészülnünk!”

Hirdetés