Hirdetés
Magyarország

A DVTK vendégeként lép pályára a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójának ragadóján a Sopron Basket a DVTK otthonában lép pályára. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a csütörtöki Euroliga mérkőzés tapasztalatairól és a rangadóval kapcsolatos várakozásairól.

December 5., vasárnap
16:30 DVTK – Sopron Basket
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Frányó Péter, Goda László (Hartyáni Zsolt)

Csütörtökön az Euroligába a Sopron Basket 76-54-re múlta felül a francia Basket Landes gárdáját, így a B-csoport élére állt.

“Összességében nagyon jól sikerült a mérkőzés. Jól játszottunk, jól dobtunk. Az első félidőben még olyan érzésünk is volt, hogy akár nagyobb különbség lehetne, mert olyan jó helyzeteket sikerült kialakítani. A harmadik negyed is kedvezően alakult és akkor olyan különbséget tudtunk kialakítani, ami döntőnek bizonyult. Több játékos kaphatott lehetőséget és ez egy ilyen menetelésben, amiben most vagyunk, szintén nagyon fontos.” – értékelt Laczka Miklós.

A soproni keretből kilencen léptek pályára. Mindenki legalább 10 percet játszott és szerzett pontot. “Ennek nagyön örültünk, hogy sikerült így alakítani. Mindenki hozzá tudott tenni valamit és a fiatalok is bátran játszottak. Ilyen szempontból maximálisan elégedettek lehetünk a mérkőzéssel.” – fogalmazott a soproniak másodedzője, akit a találkozót kihagyó Shey Peddy-ről is kérdeztünk. “Kisebb húzódást szenvedett edzésen, meglátjuk a rehabilitációja miként alakul és mikor térhet vissza.”

Fotó: Magasi Dávid

A Basket Landes után Miskolcra utazik a Sopron, ahol a DVTK-val mérkőzik. A házigazdánál edzőváltás történt. Múlt héten Szekszárdon egylabdás végjátékban maradt alul Völgyi Péter együttese, majd csütörtökön az Európa Kupában a török Orman Gencliket múlta felül, amivel az F-csoport első helyén végzett.

“Nem számítok könnyű mérkőzésre. Csütörtökön az Európa Kupában nagyon jól teljesítettek. Úgy néz ki, hogy néhány játékos most kezd lendületbe jönni, önbizalmat szerezni. Keyona Hayes is játékba lendül, Leslie Vorpahl ahogy illeszkedik be a csapatba, egyre jobb teljesítményt nyújt. Ahogy a magyarok is, Aho Nina a Szekszárd ellen, legutóbb Kiss Angelika kulcs momentumokban tudott betalálni. Úgy tűnik, hogy egyben van a DVTK.” – mondta Laczka Miklós, akit arról is kérdeztünk, hogy mi lehet soproni szempontból a kulcs vasárnap.

“Most több olyan csapattal találkozunk, akiknél dominál mind a tranzíciós játék, mind a gyorsbefejezések egyszerű szituációkból. A Miskolc is illik ebbe a sorba. Az edzőváltás után eléggé letisztult játékot kezdenek játszani. Próbálják egyszerűbb szituációkból olvasni a játékot. Ilyenkor a megfelelő végrehajtás a kérdés. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy ki tudjuk őket hozni a ritmusból, a komfortzónájukból és a védekezésünkkel próbáljuk megalapozni az esetleges győzelmet. Összességében tehát nyomást kell gyakorolni rájuk és nagy tempót diktálni.” – fogalmazott a Sopron Basket másodedzője.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Egy újabb hetet teljesített úgy a bajnoki címvédő, hogy immár minden játékosa a fedélzeten. Az imponáló csütörtöki találkozó után arra is kitértünk, hogy közelít-e a csapat összjátéka az ideálishoz.

“A csütörtöki Euroliga mérkőzésen mindenképpen voltak erre utaló jelek. Nyilván ezek a kisebb sérülések, problémák, amik természetesen minden csapatnál megvannak, amikor hátráltatják az edzésmunkát, annak nyilván nem örülünk. Ettől függetlenül ahogy haladunk előre, szokik össze a csapat, úgy mondhatom azt, hogy ez a pályán is megmutatkozhat. Most arra kell figyelnünk és az a legfontosabb, hogy visszaesés ne legyen. Kezdünk elérni egy egész jó szintre. Fontos lenne, hogy ezt minimum tartani tudjuk.” – mondta Laczka Miklós, akit arról is kérdeztünk, mit kell tenni ennek érdekében.

“A legfontosabb, hogy edzésen kell magunk elé olyan kihívásokat állítani, például úgy kell védekezni, olyan keménységgel kell fellépni azokban a szituációkban egymás ellen, hogy a lehető legjobban modellezzük a meccsszituációt, hogy utána a mérkőzésen ne találkozzunk váratlan dologgal. Ahogy ez már sokszor elhangzott, a mérkőzés az edzés tükörképe. Nekünk edzésen kell olyan szituációkat teremteni, amiben van egy kompetitív rész és olyan helyzetben szoknak össze a játékosok, ami a meccseken is várhat rájuk.”

Hirdetés