Hirdetés
Archivum

A DVTK papírforma gyõzelmével indult a szezon:

:

Hirdetés

Csütörtökön végre megkezdõdött az új bajnoki szezon. Az évad elsõ meccsén a papírformának megfelelõen az Aluinvent DVTK 88-55-re legyõzte a Vasast.

Akik a felkészülési meccseket követték szeptemberben, olvashatták, hogy a DVTK-nál a munkát kisebb nagyobb sérülések hátráltatták. A kezdésre mindenki felépült, így Maikel Lopez a legerõsebb összeállításával számolhatott az elmúlt évad végén bravúrral élvonalban maradó Vasas otthonában. Cymmer triplájával még a hazaiak szereztek vezetést. Maikel Lopez az összecsapás elején hamar idõt is kért. A folytatásban már 8-3-ra fordított a DVTK. Ezt követõen a Vasas még 13-11-re felzárkózott, de innentõl az egész találkozót nézve ez volt a legszorosabb mérkõzésállás.

Az elsõ negyed végére 22-13-as elõnyre tett szert a DVTK. A második szakaszban a 10 pontot is átlépte a differencia, a félidõben pedig már 47-29 állt az eredményjelzõn. Az elsõ 20 percben Brewer játszott rendkívül ponterõsen a miskolci csapatból, már 14 egységnél járt. A két gárda között elsõsorban a lepattanókban mutatkozott óriási különbség.

A harmadik negyedben a két együttes között 20-25 pont környékén állt be a differencia. Az utolsó 10 percnek 69-46-ról futottak neki a felek. Tina Jovanovic remeklését hozta ez a periódus, aki végül 16 pontnál állt meg. A különbség pedig a 30 pontot ostromolta a záró szakaszban.

Az utolsó percekben pályára léptek a kevesebb lehetõséget kapó játékosok. A lefújás pillanatában azt regisztrálhattuk, hogy mindkét oldalon minden nevezett játékos szerepelt. A DVTK 88-55-ös sikerébõl Jovanovic és Brewer ponterõs játéka mellett kiemelendõ Likhtarovich 10 és Rasheed 9 pontja. A Vasas legeredményesebbje a 14 pontos Adamecz Lilla volt.

Eredmény
Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK Miskolc 55–88 (13–22, 16–25, 17–22, 9–19)

Statisztika

Hirdetés