Hirdetés
Európa

A DVTK sorsdöntő meccset vív, a Győr és a PEAC spanyol rivális ellen készül:

:

Hirdetés

Szerdán 10 mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Európa Kupában. Három magyar csapatnak és Krivacevic Tijanának szurkolhatunk.

A magyar csapatok közül az Aluinvent DVTK számára a legnagyobb a tét. A H-csoportban a Basket Landes otthonában egy győzelemmel kivívhatja a továbbjutást. Kis arányú vereség esetén pedig a konferencia két legjobb harmadikja közé is még nyílhat esély bekerülni. Ugyanebben a csoportban a PEAC fogadja a Cadi La Seu-t. A pécsiek tét nélkül lépnek pályára, de a Sopron elleni bravúr után lendületből újabb szép sikerben bíznak. Ezzel pedig a DVTK-nak is sokat segítenének. A találkozók azonos időben 20 órakor kezdődőnek. A Győrnek halvány matematikai esélye még van, de ehhez nagy különbséggel kellene legyőzni az eddig még hibátlan és bombaerős Salamancát a 18 órakor kezdődő összecsapáson, miközben több pályán is extra és váratlan eredményre lenne szükség.

Fotó: DVTK kosárlabda Instagram

Magyar szempontból még Krivacevic Tijana és a Ramla brnói vendégjátéka kiemelt, de érdekes lesz nézni a “C” jelű négyes két találkozóját (CCC Polkowice – A3 Basket Umea és Orman Genclik – Bellona Kayseri Basketbol), illetve az E-csoportból a Galatasaray – Artego Bydgoszcz összecsapást. Mindenhol teljesen nyílt még a továbbjutó kiléte.

Menetrend

17:00 MBK Ruzomberok – Tsmoki Minszk
17:30 Galatasaray – Artego Bydgoszcz
17:30 Ormanspor – Bellona Kayseri
17:30 CCC Polkowice – Umea
18:00 UNI Győr – MÉLY-ÚT – Perfumerias Avenida
19:10 KP Brno – Elitzur Ramla
20:00 Gernika Bizkaia – Olivais F.C.
20:00 Basket Landes – Aluinvent DVTK
20:00 PEAC-Pécs – Cadi La Seu
20:30 Liege – La Roche

Hirdetés