Hirdetés
Magyarország

A DVTK-t fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotók: Hegedüs Gábor – MTK Budapest

Hirdetés

Csütörtökön 19 órától a TFSE-MTK a DVTK-Hun-Therm csapatát látja vendégül a bajnokság 4. fordulójában. Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője foglalta össze a szombati Csata elleni siker tapasztalatait és a csütörtöki találkozóval kapcsolatos várakozásait.

Október 6., csütörtök
19:00 TFSE-MTK – DVTK-Hun-Therm
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Nyilas István, Rácz Zsolt Róbert (Farkas János)

Szombaton 85-83-ra múlta felül a TFSE-MTK a Ludovika-Csatát. Nyolc perccel a vége előtt még 76-57-re vezetett a Csata, innen fordított hatalmas küzdelemben a TFSE.

“A Csata elleni meccsek mindig izgalmasan alakulnak és ez most sem volt másként. Az első negyedben meg tudtuk csinálni védekezésben a kijelölt feladatokat, a második és a harmadik negyedre teljesen szétesett a védekezésünk. Sokat kivett belőlünk az, hogy háromnaponta játszottunk. Lélekben igyekeztünk felpörögni, egy fővárosi rangadóhoz méltó teljesítményt nyújtani, de ez a második és a harmadik negyedben nem valósult meg.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka.

„A negyedik negyedben a felzárkózásunk 19 pontos hátrányból katarzis volt. Ilyet ritkán látni, de aki ismer minket, az tudja, hogy ez a „soha nem adjuk fel” attitűd jellemez minket és ez most is kijött. A hétfői edzés elemzéssel kezdődött, felhívtuk a lányok figyelmét arra, hogy rengeteget hibáztunk és ezeket ki kell javítani.”

A TFSE-MTK a szombati mérkőzés negyedik negyedében 10 kísérletéből 5 triplát értékesített és 18-5-re megnyerte a lepattanócsatát.

„Agresszívabb védekezésre váltottunk, abból volt néhány labdaszerzésünk. Azt láttam, hogy a Csata ezektől elbizonytalanodott. Átbillent a mérleg nyelve és onnantól a mi akaratunk érvényesült. Minden elismerésem a lányoké, hogy ilyen fáradtan, fantasztikus negyedik negyedet produkáltak. A harmadik negyed végén mondtam a lányoknak, ha a Csata képes volt nekünk 31 pontot dobni egy negyed alatt, akkor mi is képesek lehetünk rá. Elhitték a játékosok és ez a védekezésváltással együtt eredményre vezetett.” – idézte fel a fordítást a TFSE vezetőedzője.

Fotók: Hegedüs Gábor – MTK Budapest

Theodoreán Alexandra 19 pontot, közte négy triplát szerzett a záró szakaszban.

„Megindította a csapatot és húzta magával a többieket, mindenki amivel tudott, azzal járult hozzá a sikerhez: akár egy lepattanóval, szerzett labdával, extra assziszttal. Igazi Csapatként nyertük. Ez a fontos, hogy nem csak akkor tartunk össze, amikor megy a szekér és vezetünk, hanem akkor is, ha nem megy. Büszke vagyok a lányokra! Ebből erőt kell meríteni, de tanulni is.”

A TFSE csütörtöki ellenfele a DVTK lesz. Folytatódik tehát az első hetek erőltetett ritmusa. Ugyanakkor eggyel több nap van a felkészülésre, mint múlt héten és már ez más ritmust kölcsönöz a munkának.

„Rengeteget jelent az a plusz, hogy nem szerdán, hanem csütörtökön van a meccs. A lányok megfelelően tudtak regenerálódni. Ugyanazt a tüzet szeretném a szemükben látni, mint a Csata elleni negyedik negyedben. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani a DVTK-val. Próbáljuk apró dolgokon alakítgatni a csapatot. Lesz szerkezetbeli változás is. Az a legfontosabb azonban, hogy mindenki kiadja magából azt, ami benne van és úgy menjen haza csütörtök este, hogy ne maradjon hiányérzete.” – fogalmazott Magyar Bianka, aki a következő riválist az alábbiak szerint mutatta be:

„Jó szerkezetű csapat. Gyors kosárlabdát játszanak, indításból sok kosarat szereznek. Muszáj lesz megállítani, öt-öt játékra kényszeríteni őket. Bízom benne, hogy tudunk egy jó mérkőzést vívni a DVTK-val. Nehéz megítélni ellenfelünk formáját. Három náluk alacsonyabban rangsorolt csapattal játszottak eddig és a világbajnokságon szereplő két légiósuk még nem lépett pályára. Nincs nyomás a vállunkon. Én azt vallom, hogy az első győzelmet a legnehezebb megszerezni. Remélem, hogy szombaton ez a gát áttört és igazi csapatként megyünk tovább.”

A mérkőzés nem csak izgalmakat, de meglepetéseket is tartogat! A Jaromir Sörbisztró jóvoltából továbbra is van lehetőség INGYEN sör fogyasztására a mérkőzés időtartama alatt!

Az első negyed szünetében kisorsolnak 3 szerencsést, akiknek a félidőben lehetősége adódik bezsebelni az 1 MILLIÓ forintos fődíjat! Nem kell mást tenned, mint 24 másodperc alatt berámolni egy ziccert, egy büntetőt, majd egy félpályás kosarat!

Továbbá fontos, hogy a belépéskor kapott jegyeket megőrizzük és magunknál tartsuk, ugyanis aki 3 mérkőzésen is jelen lesz, illetve ezt jegyekkel alá is tudja támasztani, a negyedik alkalommal egy új TFSE szurkolói pólót kap ajándékba! Ha az előző találkozókon rendre kilátogattál és megőrizted a jegyeidet, akkor holnap este már át is veheted a jutalmad! Az akció a készlet erejéig tart!

Hirdetés