Hirdetés
Magyarország

A DVTK-t látja vendégül a TFSE-MTK:

:

Fotó: Rónási Márton / PINKK Pécsi 424

Hirdetés

Vasárnap 15 óra 15 perctől a DVTK-val mérkőzik az MTK Kosárlabda Csarnokban a TFSE-MTK. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Január 16., vasárnap
15:15 TFSE-MTK – DVTK
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Jakab László Imre, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

A TFSE-MTK múlt héten megszerezte idei hetedik sikerét, amikor a PINKK Pécsi 424 otthonában 82-67-es győzelmet aratott.

“Meg voltam elégedve a csapat teljesítményével. Először játszottunk ebben a felállásban Süle Krisztinával kiegészülve. A terveink szerint kezdtünk, uraltuk a mérkőzést, mi diktáltuk a tempót és egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelem.” – tekintett vissza a legutóbbi bajnoki mérkőzésre Magyar Bianka. “Voltak kisebb hullámvölgyek, de szép csapatjátékkal ezekből rendre kijöttünk. Hat játékos dobott 10 pont felett, jól járattuk a labdát, önzetlenek voltunk. Ez is mutatja, hogy egyre jobban összeszokunk. Amiről a Cegléd meccs óta folyamatosan beszélünk, azt a lendületességet úgy érzem, hogy tudjuk tartani. Remélem, hogy mire eljön a szezon legfontosabb szakasza, akkor leszünk a legjobbak, ha a további sérülések elkerülnek minket.”

Sérülések pedig rendre hátráltatják a munkát. A kozármislenyi bajnokin Elly Pavel dőlt ki. “Várom már azt a meccset, ahol 12 játékossal ki tudunk állni. Nagyon jól szállt be a PINKK ellen Elly, jó formát mutat. A talpszalagja sérült meg. Nagy probléma nincsen, hétfőn már újra edzhet, de a DVTK elleni mérkőzést ki kell hagynia és a palánk alatt hiányozni fog.” – mondta a center állapotáról a TFSE-MTK vezetőedzője, akit Süle Krisztina visszatéréséről is kérdeztünk.

“Rutinos játékos, kiváló sportember. Nagy segítséget jelent nekünk. Nyilván időre van szüksége, de edzésről edzésre kezdi visszaszerezni a finom-motorikát, finom-koordinációs szintje is egyre jobb lesz. Tudja a feladatát, a szerepkörét. Emberi oldalról is meghatározó szerepe van a csapatunkban.” – fogalmazott Magyar Bianka.

Fotó: Rónási Márton / PINKK Pécsi 424

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt az MTK Kosárlabda Csarnokban szintén a televízió nyilvánossága előtt egy sokáig emlékezetes meccset vívott a két gárda. Akkor 92-84-re nyert a TFSE. A keretek az idei évadra jelentősen átalakultak. Ősszel Miskolcon 62-56-ra nyertek a hazaiak. Magyar Biankát arról is kérdeztük, hogy mi lehet a döntő a vasárnapi összecsapáson.

“Fontos megtalálni, hogy melyek azok a területek, ahol előnyt tudunk kialakítani és melyek azok a területek, ahol úgymond nem szabad erőlködni, mert a DVTK fölényben van. Tudjuk, hogy a DVTK a favorit, de ha megtaláljuk ezeket a pontokat, akkor játszhatunk egy jó mérkőzést. A DVTK magassági fölényben lesz, ezt azonban próbáljuk semlegesíteni. Tovább folytatva az eddig mutatott lendületességet, igyekszünk gyors kosárlabdát játszani. Védekezésben is készültünk olyannal, amit még nem csináltunk. Okosan kell kosárlabdázni, nem szabad belemenni erőlködésbe. Televíziós meccs lesz, utánunk játszik a férfi kézilabda válogatott és mindent megteszünk, hogy azt egy jó és élvezetes találkozóval vezessük fel. Ahogy a Magyar Kupa sorsolás után is mondtam: a lányok keményen dolgoznak az edzésen, minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb a hajtás, a küzdés. Mindent megteszünk a bravúr érdekében. Öröm látni, hogy a hazai mérkőzéseinkre egyre több szurkoló látogat ki. Ezúttal is várjuk őket, nagy szükség lesz a biztatásukra.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője.

Hirdetés