Hirdetés
Magyarország

A DVTK vendége lesz a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

A Tippmix Női NBI.A 14. fordulójában a TFSE-MTK idegenben lép pályára, a DVTK-hoz utaznak a fővárosiak. A mérkőzést megelőzően Hegedűs Péter nyilatkozott a lapunknak.

DVTK Hun-Therm – TFSE-MTK
Szombat, 18:00
DVTK Multifunkciós Sportcsarnok Centerpálya
Játékvezetők: Makrai Márton, Győrffy Pál Attila, Szilágyi Bálint (Hartyáni Zsolt)

A Szekszárd elleni mérkőzésen nem tudott nyerni a TFSE-MTK, de a második félidőben feljavult játékukkal mindenkit megleptek.

Nagyon gyengén kosárlabdáztunk az első félidőben, sem támadásban, sem védekezésben nem volt ritmusunk. A nagyszünetben tudtuk, hogy ebből még tudunk egy jó mérkőzést csinálni, csak oda kell figyelnünk bizonyos dolgokra, és szerencsére ezt sikerült is a pályán megvalósítanunk. A végére azonban elfogytunk egy kicsit, egy-egy kulcspillanatban nem hoztunk jó döntést és ezért nem sikerült megnyernünk a találkozót. Összességében annak, aki pályára lépett egy tanulságos meccs volt, és jó volt látni bizonyos játékosoktól, hogy lehet rájuk számítani.

Egyelőre a TF kerete nem teljes, hiszen több forduló óta vannak sérültek a csapatban.

Ez egy folyamat, a regeneráció és a teljes felépülés a cél, de egyelőre nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Türelmesnek kell lennünk, mert nem szabad senkit idő előtt visszaállítani a játékba, amíg nem 100%-os. Célunk, hogy a bajnokság legfontosabb szakaszához érve mindenki teljesen egészséges legyen, a rájátszás elejére szeretnénk formába lendülni.

Nem lesz könnyebb feladata most sem a TFSE-nek, hiszen a kiváló formában játszó DVTK Hun-Therm csapatához utaznak.

Sebességben kell felvennünk velük a ritmust már a mérkőzés elejétől kezdve. A Szekszárd ellen is több hibánk volt a tranzíciós védekezésben, így erre most mindenképp fókuszálnunk kell. A DVTK-nak elég széles rotációja van magas poszton, úgyhogy ott is fel kell vennünk a kesztyűt, hogy a lepattanóharcban tudjunk érvényesülni. Több lábon álló csapat a Diósgyőr, okkal tartanak ott, ahol tartanak, de a lehetőségeinkhez mérten mindent meg fogunk tenni, hogy egy jó mérkőzést tudjuk játszani.

Hirdetés