Hirdetés
Magyarország

A DVTK vendége lesz a TFSE-MTK:

:

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés

Vasárnap 17 óra 30 perctől a DVTK otthonában lép pályára a TFSE-MTK. Magyar Bianka, vezetőedzőt kérdeztük az elmúlt időszak munkájáról és a várakozásairól.

Október 24., vasárnap
17:30: DVTK – TFSE-MTK
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Pozsonyi László, Makrai Márton (Zalai Ákos)

A TFSE-MTK múlt héten az 5. fordulóban a PINKK-Pécsi 424 együttesét fogadta és 68-62-es sikert ünnepelhetett.

“Örülünk neki, hogy megszületett az első győzelmünk. Szerintem egy másodpercig nem forgott veszélyben az, hogy megnyerjük a meccset. Ez egy kötelező győzelem volt, bár nagyon sok dobást kihagytunk, de mi uraltuk végig a játékot. Az volt a cél, hogy a fiatal játékosok sok percet töltsenek a pályán, nagy szükségük van arra, hogy az ilyen mérkőzéseken főszereplők legyenek. Ez egy hosszú távú munka, befektetés a részünkről, de abban bízom, hogy megtérül. Összességében meg voltam mindenkivel elégedve. Ez azonban most már a múlt és fókuszálunk a vasárnapi meccsre.” – tekintett vissza a múlt heti összecsapásra Magyar Bianka.

Az első győzelem megszerzése lelki oldalról is kulcsfontosságú volt a TFSE-MTK számára.

“Azt veszem észre, hogy a lányok felszabadultak, egy kő leesett a szívükről. Folyamatosan jöttek a kemény ellenfelek a szezon elején, három vereséget szenvedtünk és múlt héten mindenki győzni szeretett volna. Tudat alatt emiatt kicsit görcsösen játszottunk, sok dobást hibáztunk. Nagyobb különbség is reális lett volna. A győzelem megszerzése volt a fontos és remélem, hogy vasárnap nyomás nélkül lépünk parkettre és felelősségteljes, céltudatos, a feladataikat precízen végrehajtó játékosokat fogunk látni.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

A fővárosi együttes következő ellenfele a DVTK lesz, mely két győzelemmel és három vereséggel rendelkezik a bajnokságban, míg az Európa Kupában két sikert aratott eddig.

“Nagyon kemény mérkőzésre számítok. A DVTK a pontjai nagy részét a tranzíciós kosarakból és a festékből szerzi.” – jellemezte az aktuális riválist Magyar Bianka “A játékaik a belső poszt megjátszására épülnek. Amikor Cheridene Green 20 pont fölött dob, akkor általában nyer a csapatuk. Szeretnénk ezeket a pontokat limitálni. Nagyon remélem, hogy a győzelem erőt adott nekünk és jó meccset tudunk velük játszani az új csarnokukban. Egy biztos, hogy kőkemény lesz és azt várom a játékosaimtól is, hogy vegyük fel azt a keménységet, ami a DVTK-t jellemzi a palánk alatt és mezőnysorban. Felkészültünk, megpróbáltuk megtalálni a gyenge pontjaikat. Elsősorban azonban a saját csapatomra fókuszálok és elvárom, hogy azokat a feladatokat, amiket kérek tőlük, a megbeszéltek szerint végezzék el.”

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Múlt héten a PINKK ellen debütált Ja’Tavia Tapley. Az akkor még próbajátékon lévő légióst véglegesítette a TFSE-MTK.

“Megállapodtunk a folytatásról, szerződtettük. Egy céltudatos játékost tudhatunk a csapatunkban, akire sok munka vár még. Nem mondom, hogy 100%-ra beépült, de már most előrébb tart, mint Chante tartott a közös munkánk alatt. Úgy látom, hogy szeretik a társak, de időre van még szüksége – mondta Magyar Bianka.

A DVTK a végletek csapata idén. A BEAC-tól elszenvedett veresége után a Raisa Musinával felálló, Oroszországban az élbolyba törő Nika Syktyvkar-t verte. Adódott a kérdés, hogy mennyire nehéz egy ilyen kiszámíthatatlan riválisra felkészülni.

“Nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hogy a BEAC-tól kikapott vagy egy orosz csapatot legyőzött a DVTK. Azzal kell foglalkozni, hogy mindenki tudja a feladatát, szerepkörét vasárnap és amit rábíztam, azt a tudásához képest a legjobban tudja elvégezni. Azt várom, hogy mindenki adja ki magából a maximumot és ezt a meccset is használjuk fel arra, hogy előrébb lépjünk.” – hangsúlyozta Magyar Bianka, aki külön is kiemelte a fiatalokat.

“Nagyon élvezetes ilyen fiatal csapattal dolgozni. Az a határtalan motiváció, lelkesedés, ami bennük rejlik, minden edzőnek az álma. Szeretnék jó játékosokat belőlük faragni. Nem rövid távban gondolkozom, ez nem fog egy-két hónap alatt kijönni. Én azt vallom, hogy türelmesnek kell lenni és nekem az az egyik misszióm, hogy meghatározó játékosokat neveljünk az élvonalba.”

Múlt héten a PINKK ellen Burján Laura 12 ponttal és 5 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. A játékossal lapunkban is közöltünk egy összeállítást. “Jó érzés, hogy Kecskemétről Béres Tímea felhívott és gratulált Laura jó teljesítményéhez. Megtisztelő, hogy ilyen elismert szakember elmondja a véleményét a munkánkról, a meccseinkről. Ezekből tudunk építkezni és rengeteget jelentenek.” – tette hozzá Magyar Bianka.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés