Hirdetés
Magyarország

A DVTK vendégeként lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A Killik László Női Magyar Kupa múlt heti elődöntője után ismét Miskolcon a DVTK vendégeként lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. A vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődő találkozó felvezetéseként Szabó Noémivel, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatójával beszélgettünk.

Február 27., vasárnap
17:30 DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta (Gorka Szabolcs Zsombor)

A Magyar Kupa után szerdán Rigában vívott Euroliga mérkőzést az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az évad utolsó nemzetközi találkozóján kiélezett küzdelemben 69-68-as vereséget szenvedtek a szekszárdiak a TTT Rigától. Tét nélküli volt az összecsapás, de lelkileg nagyot sokat jelentett volna egy siker.

„Én is így gondolom, de ennyi hibát nem lehet elkövetni.” – hangsúlyozta Szabó Noémi. „Akár a kihagyott büntetőket, akár a mezőnyszázalékot, elsősorban a távoli dobásokat tekintve. Ha a mezőnysor eredményes tud lenni, akkor egészen más arcát mutatja a csapat.”

A Szekszárd Lettországban a 16 triplakísérletéből kettőt értékesített és a 30 büntetőből 12 kimarad.

„Az első félidőben szépen játszottunk, a csapat betartotta a taktikai utasításokat és benne volt a levegőben a győzelem. Sok nüánsznyi dolgon múlt, amiből tanulni és épülni kell. Én is szomorú vagyok, hogy győzelem nélkül zártuk az első Euroliga szezont. Különösen a kihagyott büntetők miatt vagyok bosszús, 12 maradt ki, ami nyilván betudható a háromnapos Magyar Kupának és a hosszú utazás okozta fáradtságnak. Ettől függetlenül az Euroligában ennyinek nem szabad kimaradnia, még akkor sem, ha a lettek is sokat hibáztak, nekik 25-ből mindössze 10 lett sikeres. Egypontos végjátékban nagyon sokat számít, hogy csökkenteni tudjuk a hibák számát. A végén a lépéshibán lehet vitázni, sajnálom, hogy így alakult. A saját kezünkben volt a sorsunk és kár, hogy a csapatunk elsőszámú karmestere kipontozódott. A példa azt bizonyítja, hogy nélküle nem tudtuk megoldani.” – összegzett Szabó Noémi.

Ahogy a Magyar Kupa és a rigai mérkőzés között nem volt sok idő rágódni a történteken, úgy a lettországi fellépés után sincs erre mód.

„Menni kell tovább. Ilyenkor talán éppen az a legjobb gyógyír, hogy sok idő nincs gondolkodni.” – fogalmazott Szabó Noémi. „Péntek délután már átmozgató edzéssel hangoltunk az előttünk álló szép feladatra. Vasárnap szeretnénk bizonyítani Miskolcon, hogy jó csapat vagyunk és megérdemelten állunk a tabella második helyén. Nagy szükség lesz arra, hogy pozitívak, motiváltak legyenek a játékosok. Emellett pedig megtaláljuk az egyensúlyt a belső és a külső posztos játékosok teljesítménye között, hogy mind a két fronton kiegyensúlyozottak tudjunk lenni.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A Magyar Kupa elődöntőjében megsérült Miklós Melinda, így az U20-as rotációban változás lesz Szekszárdon. Ez pedig az alapszakasz hajrájában egy komoly kihívás.

„Miklós Melinda játékára nem számíthat a szakmai stáb. Komolyabbnak tűnik a bokasérülése. Természetesen mindent megteszünk, hogy a rájátszásra rendbe hozzuk. Vasárnap biztosan nem léphet pályára. Az egész éves teljesítményével kivívta, hogy a legmeghatározóbb U20-as legyen. Most megnyílik az út egy nem kevésbé tehetséges fiatal játékosunk, Mányoky Réka előtt. Nagyon remélem, hogy Réka nem fog izgulni és bebizonyítja, hogy jó játékos. Át kell egy kicsit a struktúrát rendezni, mert nem teljesen ugyanaz poszt. Egyetértek a felvetéseddel, ebben biztosan lesz kis változás.” – mondta Szabó Noémi.

A két csapat 83-66-os miskolci sikert hozó Magyar Kupa elődöntője alkalmával az első félidőben a külső sor nem talált be a szekszárdiaknál. Másnap a bronzcsatán már egy másik arcát mutatta a csapat. Arról is kérdeztük a KSC szakmai és sportigazgatóját, hogy mit lehet tenni a kiegyensúlyozottság érdekében.

„Ezzel jó régóta bajlódunk. A csapathoz a napi munkában közelebb álló stábtagok is keresik erre a választ. Nem tudok pontos választ adni. Kulcs lenne számunkra, hogy igazi tétmeccseken a mezőnyök pontosabban tudjanak célozni. Ebben akár már jövő évtől Miklós Melinda átütő erősségünk lehet, neki igen jó keze van kintről. Rengeteg gyakorlásra van szükség és sokkal nagyobb önbizalommal kell kint játszani, nem abban bízni, hogy Nikolina Milic, Cyesha Goree vagy Sara Krnjic megoldja. Volt nem egy olyan mérkőzés, amikor ezt megoldottuk és kintről is jöttek a mezőnykosarak. Akkor tudtunk nagyon komoly ellenfelek felett fontos győzelmet aratni.” – mondta Szabó Noémi, aki kiemelte: bízik a sikerben.

„Nagyon bízom benne, hogy vissza tudunk vágni a Magyar Kupa elődöntőért. Látva a miskolciak infrastruktúráját, körülményeit, a játékban bekövetkezett változást az edzőváltás óta, cseppet sem lesz könnyű ez az idegenbeli találkozó.” – hangsúlyozta a szakmai és sportigazgató.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A vasárnapi mérkőzés kapcsán minden statisztika mellett érdekes kérdés az emberi oldal, hogy mennyire maradt ott a fejekben a Magyar Kupa elődöntője.

„Nyilván nem látok bele minden játékos fejébe, de aki egészséges profi sportoló és ebben a helyzetben van, tehát hogy nagy arányú vereséget szenvedtünk az előző egymás elleni meccsen az aktuális ellenfelünktől, annak éhesnek kell lennie a sikerre. Elsőre megfogott minket a közeg, de ez már biztosan nem lesz annyira sokkoló. A visszavágás reményében kelünk útra, másik arcunkat szeretnénk mutatni és semmi más hozzáállás nem elfogadható. Én bízom a lányokban és abban, hogy a Magyar Kupán született eredmény nem gúzsba köti őket, hanem egy olyan bizonyítási vágyat szül, hogy megmutassuk többre vagyunk képesek. Összességében én más mérkőzésben bízom, mint az elődöntő volt. A szempontunkból jobb mérkőzésben. Ha egy sportoló jó karakter, és a mi játékosaink azok, akkor fel tudni állni innen is.” – összegzett Szabó Noémi.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés