Hirdetés
Archivum

A Famila Schio az olasz bajnok:

:

Hirdetés

A Famila Schio lett 2019-ben a bajnok Olaszországban. A bajnoki döntõ negyedik mérkõzésén a Schio 81-62-es gyõzelmet aratott a Ragusa otthonában. Ezzel a 3-1-re lezárta a párharcot és fennállása 10. bajnoki címét ünnepelhette.

Fotó: Dacebook.com/legabasketfemminile

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile

A harmadik mérkõzésen a Ragusa hazai pályán szépített és a 2-2-es egyenlítés reményében lépett pályára. A Schio 2-1-es vezetés birtokában azonban egy sikerrel bajnok lehetett. Ennek szellemében kezdtek és már az elsõ negyedben magukhoz ragadták az irányítást, 7 perc alatt 7 pontos elõnyt építettek fel. A negyed végére azonban 21-19-re felzárkózott a Ragusa. A második negyedben viszont a házigazda ezen sorozata nem folytatódott. Sõt, a Schio válaszolt erre 10-2-es etappal, amivel 31-21-re léptek el. Innentõl kezdve 10 pont környékén mozgott a differencia.

Az elsõ 20 percben Allie Quigley remekelt, aki egymaga 12 pontot jegyzett. A 47-36-ról induló harmadik etapot is Quigley triplája vezette fel. Ezzel már 14 potnra nõtt a differencia, de a Schio nem dõlhetett hátra. A Ragusának egy nagy felzárkózása akadt, amikor 56-52-re megközelítette riválisát 52 másodperccel a harmadik etap vége elõtt. Az utolsó két találatot azonban ismét a Schio jegyezte. Lélektanilag döntõ fordulatnak bizonyult, hogy közelebb nem engedték a hazaiakat. A záró szakasz elején visszaállt a jelentõs különbség és az utolsó percekben már nem lehetett kérdés a gyõztes kiléte.

A Famila Schio 81-62-es gyõzelemmel zárta le a döntõt és szerezte meg 10. bajnoki címét. A csütörtöki mérkõzésen Jantel Lavender 17, Allie Quigley és Sandrine Gruda 15-15 ponttal zárt. Pierre Vincent együttese bár hullámzó teljesítményt nyújtott idén, de az olasz bajnoki rájátszásban – különösen az elõbb kiemelt trióra építve – már megingathatatlannak bizonyult.

Eredmény

Passalacqua Ragusa – Famila Schio 62-81 (19-21,17-26, 16-13, 10-21)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-1 a Famila Schio javára.

Statisztika

Hirdetés