Hirdetés
Archivum

A Famila Schio lett az olasz bajnok 2018-ban:

:

Hirdetés

Vasárnap este a sorsdöntõ ötödik meccsel lezárult az olasz bajnoki döntõ párharc. A Famila Schio hazai pályán 62-54-es gyõzelmet aratott és ezzel fennállása kilencedik bajnoki címét ünnepelhette.

Fotó: legabasketfemminile.it

Fotó: legabasketfemminile.it

Zsúfolt ház fogadta a csapatokat a Schio csarnokában a sorsdöntõ ötödik mérkõzésen. Idegesen kezdtek a hazaiak és ezt kihasználva a játékrész közepére 11-5-re meglépett a Ragusa. Az elsõ negyed végén pedig 18-15-re vezettek a vendégek. A második szakasz elején 3 percig nem talált be a Ragusa és ez idõ alatt átvette a vezetést a Schio. Innentõl kezdve sokáig a hazaiak jártak elõrébb pár ponttal. A félidõ hajrája azonban tartogatott még egy fordulatot, amikor 30-24 után egy 7-0-s sorozattal zárta a játékrészt a Ragusa. A félidõben 31-30-as állást rögzíthettünk.

A harmadik negyedet a Schio részérõl két tripla vezette fel és ezzel ismét átvették a kezdeményezést. A jó kezdés megalapozta a meccsbõl hátralévõ 18 percet. Innentõl már végig Pierre Vincent csapatának akarata érvényesült. A harmadik szakasz utolsó három percébe érkezve 45-35-nél elérte a 10 pontot a differencia. A záró szakasznak 48-40-rõl vágtak neki a felek. Itt 57-45-ig õrizte elõnyét a Schio, de a Ragusa nem adta fel. Egy 8-0-s futással 57-53-ra felzárkóztak. Szimbolikus volt, hogy a Schio kosárcsendjét a zseniális szezont futó Isabelle Yacoubou törte meg. Ezzel megkoronázva az évet, hiszen innen már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A Schio 62-54-es gyõzelmet aratott, fennállása kilencedik bajnoki címét ünnepelhette.

A sorsdöntõ ötödik mérkõzésen a legeredményesebb Isabelle Yacoubou lett 15 ponttal és 7 lepattanóval. A klasszis francia centert MVP-nek is megválasztották.

Eredmény

Famila Schio – Passalacqua Ragusa 62-54 (15-18, 15-13, 18-9, 14-14)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-2 a Famila Schio javára.

Hirdetés