Hirdetés
Archivum

A Famila Schio második meccslabdája:

:

Hirdetés

Csütörtökön este rendezik a Famila Schio és a Passalacqua Ragusa olasz bajnoki döntõjének negyedik felvonását. A Ragusa kedden hazai pályán 2-1-re szépített és ismét saját közönsége elõtt játszva kiegyenlítheti a párharcot. Ehhez azonban biztosan lesz egy-két szava a Famila Schio együttesének, mely kapcsán továbbra is igaz: egy újabb sikerrel megszerezhetik a bajnoki címet.

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile

A keddi összecsapás rendkívül furcsán alakult. Az elsõ félidõben 15 pontig jutó Dearica Hamby vezetésével a Ragusa magához ragadta a kezdeményezést, de döntõ futást nem tudott véghez vinni. A Schio meccsben maradt és a negyedik negyedben 62-61-es vezetésüknél kereken két percre voltak a címvédéstõl. Joggal maradt hiányérzete a Schio-nak, hiszen egy olyat találkozót buktak el, ahol 52%-al dobtak idegenben mezõnybõl. Az 55 mezõnykísérletükbõl 29 lett sikeres. 31-21-re nyerték a lepattanócsatát és így volt 8 pontjuk második esélybõl is. Nyilván nincs ember az olasz nõi kosaras társadalomban, akinek a szeme elõtt ne villanna fel az elõdöntõ. A Reyer Venezia nyert pozícióból szintén visszaengedte a párharcba a Ragusát. A szicíliai gárda 0-2-rõl kivívta a sorsdöntõ ötödik meccset és azt már be is húzták idegenben.

A Ragusa a várakozásoknak megfelelõen a Schio otthonában lejátszott két összecsapáshoz képest rendezte sorait védekezésben. Keménységben elmentek a határig, vagy talán tovább is … A 10 szerzett labdájuk és az a tény, hogy 17 eladott labdába kényszerítették bele a Schio rutinos klasszisait, mindent elmond. A címvédõ eladott labdái után 16 pontot értek el a hazaiak. Az egyébként is elfáradó Hamby-t a Schio a második félidõre teljesen kivette a játékból. Ugyanakkor a Kuster, Romeo, Harmon trió elõ tudott lépni vezérré. Õk hárman végül 39 pontot szereztek. Még azt is elbírta a Ragusa, hogy a négy extra légiósuk kivételével mindössze ketten találtak be és az olasz játékosaik neve mellé összesen csak 10 szerzett pont került.

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile

Óriási kérdés, hogy mit hoz a finálé negyedik felvonása. A Schio számára figyelmeztetõ jel, hogy a már emlegetett elõdöntõ párharcban a Ragusának a negyedik meccs volt a legerõsebb a Velence ellen. Akkor érezhetõen felszabadultak és a 26-7-es elsõ negyeddel mindent el is döntöttek. A Schio joggal bízhat abban, hogy sokkal mélyebb a kerete, mint a riválisának. Lényegesen többen tudnak elõlépni vezérré és ahogy halad elõre a párharc, ennek egyre nagyobb szerepe lehet. Palánk alatti fölényére és rutinjára építve még mindig a Schio a favorit. A Ragusa azonban olyan egységgel és szívvel játszik, amit lebecsülni nem szabad.

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile

Fotó: Facebook.com/legabasketfemminile

Hirdetés