Hirdetés
Archivum

A Famila Schio nyerte az olasz alapszakaszt:

:

Hirdetés

Nem mindennapi izgalmakat hozott az olasz élvonal alapszakaszának utolsó fordulója. A Reyer Venezia váratlan vereséget szenvedett, így a Famila Schio megnyerte az alapszakaszt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Meglepetésre a Reyer Venezia 55-54-re alulmaradt a Fila San Martnio otthonában. A 29-29-es félidõt követõen a harmadik negyed végén 45-40-re mentek a valenceiek. Sõt, még az utolsó 5 percbe fordulva is 50-44-es elõnyben voltak. Innen azonban nagy hajrába kezdett a Fila San Martino. Felzárkóztak, majd 4 másodperccel a vége elõtt amerikai légiósuk megszerezte számukra a gyõztes találatot.

A Reyer Venezia veresége megteremtette az esélyt a Famila Schio számára az alapszakasz megnyerésére. A címvédõ élt ezzel és 79-63-ra a papírformának megfelelõen legyõzték az Empoli-t. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A 25-9-es harmadik negyedben eldöntötte a mecscet a Schio, melynek keretébõl Allie Quigley és Sandrine Gruda is pihenõt kapott. Jackie Gemelos 18 és Jantel Lavender 17 pontját kell kiemelni.

A tabellát nézve a harmadik helyre a Torinót legyõzõ Ragusa futott be, míg a Fila San Martino bravúrgyõzelme azt jelenti, hogy a negyedik helyen zártak. A szezont extrán kezdõ Broni-t elõzték meg az utolsó fordulóban.

Eredmények

Elcos Broni – Meccanica Nova Vigarano 84-52
Fila San Martino di Lupari – Umana Reyer Venezia 55-54
Use Scotti Rosa Empoli – Famila Wuber Schio 63-79
Allianz Geas S.S.Giovanni – O.ME.P.S. Givova Battipaglia 67 47
Passalacqua Ragusa – Iren Fixi Torino 96-78

Tabella

Hirdetés