Hirdetés
Archivum

A Famila Schio nyerte az Olasz Kupát:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték Velencében az Olasz Kupa négyes döntõjét. A Famila Schio nyerte a trófeát és ezzel fennállása során 10. alkalommal ért fel a csúcsra ebben a sorozatban.

Fotó: legabasketfemminile.com

Fotó: legabasketfemminile.com

Bár elõzetesen szoros küzdelemre számított mindenki, egyetlen éles végjátékot sem hozott az Olasz Kupa négyes döntõje. Az elõdöntõk során a Lucca 81-49-re kiütötte a címvédõ Ragusát. A két csapat között már a félidõben 18 egység volt a különbség. A gyõztes gárdában négyen is átlépték legalább a 10 pontot. A 16 egységig jutó Jillian Harmon lett a legeredményesebb.

A Schio 67-55-re verte a házigazda Reyer Veneziát. A Schio már a második negyed hajrájától fölényben játszott és végül a záró szakaszban egy 14-0-s sorozattal biztosította be a sikert. A veterán Laura Macchi egy 15 pont, 9 lepattanós teljesítményt hozott össze.

A fináléban a Schio 80-66-ra gyõzte le a Luccát. Az elsõ három negyedben nagy különbség egyik oldalra sem alakult ki, a záró szakaszban 61-58 után egy 8-0-s futással hagyta állva riválisát a Schio és összességében különösebb izgalmak nélkül magabiztosan szerezte meg a trófeát. Az edzõváltással mintha kicserélték volna a csapatot.

A döntõ mérkõzésen Jolene Anderson (Famila Schio) 33 pontot szerzett és ezzel MVP-nek is megválasztották.

Hirdetés