Hirdetés
Európa

A februári szünet előtti utolsó teljes hétvége jön:

:

Hirdetés

A hétvégén igazi nagyüzem lesz az európai pályákon. A februári válogatott szünet előtti utolsó teljes fordulók jönnek a jegyzettebb bajnokságokban.

Oroszországban az UMMC Jekatyerinburg a Szpartak Moszkvával mérkőzik szombaton. Mindkét csapat remek játékkal nyert nemzetközi meccset saját sorozatában. Kellemetlen perceket okozhatnak a Szpartak Moszkva fiataljai nagy nevű ellenfelüknek, de meglepetés lenne a győzelmük. Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg a Novoszibirszket fogadja. Ezen nem hibázhat az Orenburg, ahogy a Kurszknak is kötelező a siker a Noginszk ellen. Törökországban a Hatay és a Fenerbahce rangadóját a csapatok nemzetközi kötelezettségei miatt február 12-én rendezik. A Galatasaray szünnapos, így a török élcsapatok közül csak az Ormanspor-t láthatjuk, akik a Samsun ellen esélyesként futnak ki a pályára.

Spanyolországban a Valencia – Salamanca rangadó mindent visz. A Girona ezúttal is abban a csarnokban lép pályára, ahol a Gdynia elleni Euroliga meccset rendezte. Az ismert nehéz helyzetük miatt nem lesz könnyű dolguk az Araski ellen. Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca Tenerifén szerepel. A francia élcsapatok közül a Lattes Montpellier a Nantes Rezé, a Lyon a Villeneuve d’Ascq ellen készül kötelező sikerre. A Bourges-nak viszont okozhat fejfájást a Roche Vendee, ahogy a Carolo Basket-nak is a Tarbes. A francia tabellát figyelve azt nem szabad elfelejteni, hogy játékvezetői műhiba miatt a Carolo Basket – Bourges rangadót újra kell játszani.

Olaszországban a Ragusa – Schio presztízscsata uralja a címlapokat. A Ragusát múlt héten kellemetlen meglepetés érte Bolognában. A Schio viszont nagy sikerből jön, miután az Euroligában a Lattes Montpellier otthonában tudott nyerni. A Reyer Venezia az Empoli otthonában szerepel, nekik ez egy könnyebb hétvége lehet. Az Euroligában a Sopron Basket az Arka Gdynia vendége lesz. A friss lengyel kupagyőztes 48 órával a gironai vendégszereplése után már hazai pályán szerepel, amikor az AZS Uniwersytet Gdański alakulatával mérkőznek. A nyeretlen sereghajtó ellen természetesen így is nagy favoritok. A Ślęza Wrocław – Artego Bydgoszcz és a Lublin – CCC Polkowice csaták viszont kiélezettek lehetnek.

Csehországban a hétvégén a nemzeti kupasorozat döntőjét rendezik.Ebben az USK Praha nem szerepel, de beharangozónkban rávilágítottunk, hogy ez kifejezetten jó versenyhelyzet a mezőny többi tagjának. Romániában a középszakasz újabb fordulója jön. A Targoviste vendége lesz a Sepsiszentgyörgy, míg a Szatmárnémeti a Brassóval méri össze az erejét. Szlovákiában pedig az MBK Ružomberok és a Piešťanské Čajky mindig pikáns rangadóját rendezik.

Hirdetés