Hirdetés
Archivum

A fehéroroszok ellen már a csoportgyõzelem a tét Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Szerdán délben Fehéroroszország ellen zárja csoportmérkõzései sorát a magyar válogatott Jekatyerinburgban a FIBA 3×3 WS negyedik állomásán.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Cyesha Goree, Böröndy Vivien, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkotta négyes meggyõzõ teljesítménnyel kezdte a tornát. A cseheket és a mongolokat is úgy sikerült legyõzni, hogy jóval a 10 perces játékidõ vége elõtt elérték a mieink a 21 szerzett pontot. Ismét azok az erények mutatkoztak meg, mint Amszterdamban. Jó iram, magabiztos lepattanózás és stabil távoli, középtávoli dobások. Szépen oszlottak meg a terhek, mindkét meccsen mindenki betalált. Goree az elsõ nap után 17 szerzett ponttal áll, Theodoreán 9-nél, Papp és Böröndy 8-8-nál. A csehek ellen 68%-al, Mongólia ellen 66%-al dobtunk mezõnybõl.

Az utolsó csoportmérkõzést a fehéroroszok ellen vívjuk. Õk is hasonlóan magabiztosan verték Mongóliát és Csehországot. A hétvégén Franciaországban a poitiers-i tornán is ott voltak. Ahhoz képest egy fõt cseréltek. Ugyan 1 gyõzelem mellett két vereség lett az akkori mérleg, de jó teljesítményt nyújtottak. Kisebb meglepetésre verték a Bourges-ból és a nagyválogatottból jól ismert Katherine Plouffe vezette Kanadát. A franciáktól és hollandoktól pedig szoros végjátékban kaptak ki. Értékes erõfelmérõre készülhetünk. A gyõztes megnyeri a csoportot és legközelebb szerdán délután 16 órától az elõdöntõkben lesz érdekelt. A vesztes fél viszont negyeddöntõt vív az A-csoport harmadik helyezettjével.

Hirdetés