Hirdetés
Archivum

A fehéroroszok megtréfálták a franciákat:

:

Hirdetés

Pénteken második napjához érkezett a Villeneuve d’Ascq-ban rendezett VB felkészülési torna. Az európai rangadón egy jó negyedik negyeddel a fehéroroszok meglepték a gallokat. A másik összecsapáson Kanada verte japánt.
 

Franciaország és Fehéroroszország egy hete Spanyolországban is összemérte erejét. Akkor nem kis meglepetésre a gallok fölényes gyõzelmet arattak. Azóta eltelt egy hét és hatalmasat fordult a világ. Erre a hazaiak már elsõ negyedben ráeszmélhettek, amikor 9-16-ra elmentek a vendégek Kress és Trafimova szép megoldásainak köszönhetõen. A második negyedben a gallok kerültek fölénybe. Jennifer Digbeu pontjaival 16-16-nál egyenlítettek, majd egy 10-2-es futással el is húztak. Endy Miyem és Sandrine Gruda találatai után végül 34-27-es állás mellett vonultak nagyszünetre az együttesek. Ezt a szakaszt 25-11-re nyerték a franciák.
 

A harmad negyedben elsõsorban Veremeenko parádés egyéni teljesítményével ledolgozták hátrányukat a fehéroroszok, így a negyedik periódus csak minimális, 40-38-as hazai elõnyrõl indult. Az utolsó szakaszban 42-42-nél már egyenlítettek a vendégek, majd szépen lassan elhúztak. A végjátékba 52-56-tal mentek a hölgyek és innen már nem volt visszaút a franciáknak. A vége 58-64 lett.
 

A gyõztes csapatból Veremeenko 20 pontja mellett Marina Kress 12 pontját érdemes kiemelni. A franciáknál a beszámolók kiemelik, hogy a második félidõben mindenki valós tudása alatt játszott, a legeredményesebbnek Digbeu és Beikes bizonyult 11-11 ponttal.
 

A nap másik mérkõzésén Kanada 89-83 arányban verte Japánt.

Eredmények
 

Franciaország-Fehéroroszország 58-64
Kanada – Japán 89-83

Hirdetés