Hirdetés
Magyarország

“A feladat fel van adva és ezeknek a kihívásoknak folyamatosan próbálunk megfelelni”:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron Basket csütörtökön 18 órától a Spar Gironát fogadja az Euroliga 8. fordulójában. A klub videós riportjában Gáspár Dávid, vezetőedző nyilatkozott a várakozásairól

“Támadásban sok esetben hoztunk rossz döntéseket, nem jól olvastunk szituációkat. Emellé párosult egy gyenge dobóforma is.” – tekintett vissza a miskolci 61-56-os sikerre a szakvezető. “Viszont azt gondolom, hogy küzdésben és védekezésben – különösen a második félidőben – nagyon összeszedte magát mindenki. Ezzel tudtuk kompenzálni ezt a gyengébb teljesítményt. Összességében sokkal többet várok el. Támadásban is sokkal precízebben és fókuszáltabban kell jelen lennie mindenkinek. Ezen dolgozunk és bízom benne, hogy a jövőben ilyen nem fog megismétlődni.”

Október 6-án a Sopron Basket 68-63-ra nyert Gironában. A keretek eközben átalakultak, de az alapokat tekintve vissza lehet nyúlni az első fordulós fellépéshez.

“Össze lehet és össze is kell hasonlítani. Taktikai téren és összeszokottságban egy sokkal jobb, masszívabb csapat képét mutatja a Girona. Védekezésben 1-3-1 zóna, letámadó zóna, match-up zóna, sokféle variációjuk van. Erre nagyon odafigyelve le kell drillezni, hogy támadunk ellenük. Van bőven feladat, gazdag repertoárral rendelkeznek. Michaela Onyenwere is csatlakozott a csapatukhoz. Ők is küzdenek sérültekkel és kérdéses, hogy csütörtökön ki tud pályára lépni. Egy fix, hogy egy sokkal komplettebb, masszívabb Girona érkezik hozzánk. Nyilván mi is átestünk változáson, a csapatunk még nem komplett, de bízom benne, hogy a mérkőzésre a sérültek jobb állapotban lesznek. Mentálisan és a koncentráció terén is jobban fogunk fókuszálni.” – mondta Gáspár Dávid, akit arról is kérdeztek a riportban, hogy mi lehet a kulcs csütörtökön.

“Az előző meccsből kiindulva a megfelelő játékstílus, taktika megválasztása és kivitelezése. Pont az előbb említett dolgok kapcsán. Színes a játékuk, nagyon zavaró tud lenni, hogy éppenséggel mit védenek. Támadásban is sok olyan szituáció van, amely mondjuk úgy, hogy improvizatív. Háromszög-játékon alapuló játékok, amiben nagyon sok mozgás van. Rengeteg kosarat dobnak a tranzícióból. Visszaérkezés, jó kommunikáció. Ezek mind-mind nagyon fontos tényezők lesznek. Ez az egész az odafigyelésen és a koncentráción alapul. Ebben kell nagyon magas szinten teljesíteni.”

A teljes riport az alábbiakban látható:

Félidejéhez érkezett az Euroliga alapszakasza. A Sopron Basket 5 győzelemmel és 2 vereséggel vezeti a B-csoportot.

“A helyezést tekintve egy rossz szavam nem lehet. A játékot tekintve vannak kivetni valók és ezen próbálunk javítani. Hűen tükrözi ezt a legutóbbi mérkőzésünk is, hogy bőven van tartalékunk és olyan területek, amit fejleszteni kell. Elégedetlen sem vagyok, hiszen nagyszerű ez az eredménysor és örömteli, hogy vezetjük a tabellát. Azt is tudni kell, hogy ez pillanatnyi. Ebbe nem szabad belekényelmesedni. Borzasztó szoros mérkőzések vannak. Bárki bárhol képes győzedelmeskedni. Ha ez bárkit is bekényelmesít, akkor az lehet a vesztünk. Ezen az úton nem fogunk haladni, eddig sem jellemzett senkit a klubnál. A feladat fel van adva és ezeknek a kihívásoknak folyamatosan próbálunk megfelelni.” – összegzett Gáspár Dávid, vezetőedző.

Hirdetés