Hirdetés
Archivum

A feléhez közeledik a WNBA elõszezonja:

:

Hirdetés

Április 30-án kezdõdött és május 11-én ér véget a WNBA idei elõszezonja. Ha Európában azt szoktunk mondani, hogy nem érdemes az elõszezonból messzemenõ következtetéseket levonni, akkor ez a tengerentúlon hatványozottan így van. Idén ráadásul a szeptember végi világbajnokság miatt elõrébb hozták a küzdelmeket, így a legnagyobb klasszisok még haza sem költöztek az Egyesült Államokba, amikor már pattogott a labda.

A nyitó napon a Chicago Sky és a Minnesota Lynx csapott össze. A Concordia Egyetem csarnokában a 633 nézõ Shameka Christon és Tamera Young révén két nagyon szép egyéni teljesítményt láthatott chicago-i részrõl, míg a Lynx szurkolóinak a szívét az újonc Monica Wright 18 pontja dobogtathatta meg. A Sky-nál természetesen még nem lépett pályára a Szpartak Moszkva sztárja Fowles és a soproniak irányítója Toliver sem.

A második napra kicsit felpörögtek az események, San Diego városában közel 3000 nézõ elõtt a Los Angeles Sparks és Kína válogatottja mérte össze erejét. A hiányos Los Angeles is 20 ponttal, 78-58-ra verte a kínaiakat. A találkozón mindenképpen a kínaiak az érdekesek, náluk már mûködõképes állapotban van a csehországi vb-re szánt csapatunk és az már most borítékolható, hogy egyik ellenfelük sem veheti õket félvállról. A kínaiak két nappal még egy mérkõzésre hivatalosak voltak, a San Antonio 91-57-re verte õket.

A folytatásból érdemes kiemelni a címvédõ Phoenix Mercury bemutatkozását. A Mercury a Seattle Storm gárdájával mérte össze erejét. A Storm csarnokában 4912-en voltak kíváncsiak a találkozóra és nem kellett csalódniuk. Az idei elõszezon legélvezetesebb mérkõzésén 19 ponttal nyert a meglepõen összeszedett Seattle. Egyik gárdánál sem játszottak az ikonok, Sue Bird és Lauren Jackson a hazai oldalon, vagy éppen Taurasi a címvédõnél nem öltözött át. A Mercury szakmai stábja bevetette azonban a holtszezonban egy csereüzlet alkalmával megszerzett Candice Dupree-t. A kiváló játékos még kereste a helyét, így nem kaptunk rá választ, hogy megfelelõen tudja-e helyettesíteni Pondexter-t.

Egy keleti parti rangadó keretében bemutatkozott a holtszezonban éppen Pondexter-rel is erõsítõ New York Liberty. Washingtonban 7152-en gyûltek össze megnézni mit tud a Washington Mystics a Liberty ellen. Egy 65-60-as gyõzelemmel kedveskedtek a hazai kedvencek a lelkes szurkolóiknak, de a Liberty-nél Taj McWilliams és Essence Carson kivételével az összes klasszis, így Pondexter, McCarville és Nicole Powell sem lépett pályára.

Ahogy az elmúlt esztendõben, úgy idén is, a WNBA minden fontos történésérõl nagy terjedelemben beszámolunk itt a wbasket.hu oldalon.

Hirdetés