Hirdetés
Utánpótlás

A félidejéhez érkezik a Nemzeti Leány Junior Kiemelt Bajnokság alapszakasza:

:

Hirdetés

A csapatok immár 4-5 lejátszott mérkőzésnél tartanak a Nemzeti Leány Junior Kiemelt Bajnokságban. Ennek megfelelően az alapszakasz lassan a feléhez közeledik és így érdemes egy kis kitekintést tenni, hogy hol tartanak a küzdelmek.

Két csoportban 12 gárda versengését követhetjük a kiemelt bajnokságban. Az A-csoportban a Csata DSE veretlenül áll az élen, miután mind a négy mérkőzését magabiztosan nyerte. Három alkalommal 100 pont fölé jutva. A csoport legnagyobb rangadóján pedig a DVTK Akadémia otthonában arattak 78-65-ös sikert. A DVTK ennek ellenére a második helyen szintén lépéselőnyben van az üldözőkkel szemben, hiszen ezen vereség mellett négy győzelmet gyűjtött. A csoport harmadik tagja a Soproni Darazsak Akadémia 2 győzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik. A soproniak a Széchenyi KA-t és a Vasas “B” csapatát legyőzték, de a DVTK-val és a PVSK-val szemben alulmaradtak. A pécsieknek éppen ez a bravúr biztosítja egyelőre a 4. helyet, azon túl, hogy a Széchenyi KA csapatát ők is legyőzték. A Széchenyi KA és a Vasas”B” pedig egy-egy sikerrel rendelkezik.

A B-csoportban még két veretlen veretlen gárda van, az Atomerőmű-KSC Szekszárd és a Vasas Akadémia. A szekszárdiak extrán kezdték az évadot, átlagban 43 ponttal nyerték a mérkőzéseiket. A Vasas szintén kiemelkedően szerepel, ráadásul a két élcsapat mögötti üldözőboly legerősebb tagját az NKA-Pécs alakulatát idegenben verték. November 5-én rendezik majd a Szekszárd – Vasas rangadót ebben a csoportban. Ahogy tehát említettük, üldözőbolyt az NKA-Pécs vezeti 3 győzelemmel és 2 verességgel. A Szolnokot, nagy csatában a BEAC-ot és a Törekvés SE-t múlták felül a pécsiek. A Török Flóris – Törekvés SE 1/4-es mutatóval várja a folytatást, miután a Szolnokot sikerült legyőznie 2 ponttal. Ennek megfelelően a szolnokiak a sereghajtók ebben a hatosban öt vereséggel.

A tabella nem teljes, a Vasas Akadémia/A – Török Flóris Törekvés SE 65-28-as eredményt hozó találkozója nincs felvezetve. Ez az összecsapás a 33. percben véget ért, amikor a Török Flóris Törekvés SE vezetőedzője megkapta második technikai figyelmeztetését.

Hirdetés