Hirdetés
Archivum

A feljutás a tét a hétvégén az U18-as válogatott számára:

:

Hirdetés

Szombaton az elõdöntõkkel folytatódik az U18-as B-divíziós Európa-bajnokság. Az eddig veretlen magyar válogatott ellenfele Lettország lesz.

Az U18-as B-divíziós Eb-rõl három csapat jut fel az A-divízióba, így nagyon leegyszerûsítve a képletet a hátralévõ két mérkõzésébõl egyet elég megnyerni a magyar csapatnak a feljutáshoz. Az elõdöntõs ellenfél Lettország talán az eddigi legnagyobb erõpróbának ígérkezik ezen a tornán. A lettek kerete a tavalyi U16-os EB-n hetedik helyen végzõ csapatukra épül. Náluk is ez mindenképpen egy sokra hivatott generáció.

A romániai EB-n eddig egy vereséget szenvedtek, méghozzá a torna meglepetéscsapatától Észtországtól. A lett együttes a magyar mögött a második legkevesebb pontot kapta a mezõnyben és korosztályához képest egy erõs, jó fizikai adottságokkal rendelkezõ gárdáról van szó.

A legjobbjuk a 189 cm magas Vineta Birina, aki 18.6 pontot és 13.2 lepattanót átlagol. A neve nem ismeretlen, hazájában hamar nagy tehetségnek kiáltották ki, de az igazi nagy áttörés számára ez a torna. Hogy mennyire számítanak rá, azt jól mutatja, hogy tavaly 1996-os születésûként már szerepelt az U20-as válogatottban is. Birina tavaly Miskolcon is ott volt és 18 pontot dobott a magyar válogatottnak. Akkor a lettek hatalmas csatában 57-53-ra verték a mieinket.

A magyar csapatnak nem lesz könnyû dolga, de lányaink eddig magabiztosan meneteltek és a sikerek kellõ önbizalmat adhatnak a folytatáshoz.

Hirdetés