Hirdetés
Hirdetés
Európa

A felkészülés hajrájában Szerbia:

:

Hirdetés

Június 17-én kezdődik a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság. A szerb válogatott felkészülése is a hajrába érkezett. A Sopron Basket klasszisa, a válogatott csapatkapitánya Jelena Brooks a szerb szövetség honlapjának nyilatkozott a várakozásairól.

Szerbiában idén is azzal a problémával küzdenek, mint minden nagy világverseny előtt. A játékosok szerte a kontinensen légióskodnak és rendkívül eltérő terhelést kapnak. Jelena Brooks is kiemelte, hogy vannak olyanok (ezek elsősorban a feltörekvő fiatalok és a tavaszra csapat nélkül maradt rutinosabbak), akik április 15-én kezdték a munkát. Érdemes hozzátenni összehasonlításképpen, hogy ekkor még az Euroliga Final4 zajlott, amit aztán a jegyzett európai bajnokságok végjátéka követett. A legkésőbb a franciaországi különítmény csatlakozott, hiszen ott május 13. és 15. között rendezték a bajnokságot lezáró négyes döntőt.

A csapat a szokásos edzőtáborban vett részt Zlatiborban, ahol magaslati körülmények között erőnléti munka zajlott. “Zlatibor után mindig jobb formában vagyunk.” – mondta Brooks. “Sokat dolgoztunk, bár nem volt sok időnk a teljes kerettel együtt lenni. Mindenki tisztában van azzal, hogy egy pokoli nyár vár ránk. Most még van pár napunk mielőtt elutazunk Spanyolországba, az Európa-bajnokságra.”

Valenciában Montenegró, Olaszország és Görögország lesz Marina Maljkovic tanítványainal riválisa. Általános vélemény Szerbiában, hogy tipikus “bármi lehet” csoportba kerültek. A veretlen továbbjutástól a korai búcsúig.

Követtük ellenfeleink felkészülését. Minden riválisunkat tisztelni kell. Meccsről meccsre nézünk előre. Elsősorban magunkra fogunk koncentrálni és arra, mi szükséges ahhoz, hogy a legerősebb oldalunkat mutassuk. Ha ezt megtesszük, akkor nem lehet probléma. Ha a legjobbunkat hozzuk, akkor az korábban mindig eredményekkel párosult.

– mondta Brooks a szerb szövetség honlapjának.

A szerbek jövő hétfőn kelnek útra Valenciába. “A hibák javításán dolgozunk az Európa-bajnokságig. Türelmesnek kell lenni. Először jussunk tovább a csoportból és utána meglátjuk, hogy milyen eredményt érhetünk el.”

Fotó: KSS

Hirdetés