Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce 2-0-ra vezet a török döntõben:

:

Hirdetés

Csütörtök délután került sor a török döntõ második mérkõzésére. Vajda Annáék ismét nagyon közel álltak a bravúrhoz, de a végjátékot a Fenerbahce bírta jobban. A 64-59-es sikerük azt jelenti, hogy 2-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó fináléban. A párharc harmadik felvonását vasárnap rendezik.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A fordulatos elsõ mérkõzés megmutatta, hogy lehet esélye a bravúrra a Hatay-nak a Fenerbahce otthonában. Ennek szellemében kezdtek Vajda Annáék, nem telt 4 perc és 9-5-re vezetett a Hatay. A folytatásban azonban egy 9-0-s szériával fordított a Fenerbahce. Az elsõ 10 perc végén pedig 17-15-ös hazai elõnyt regisztrálhattunk.

A második negyedre nagyot fordult a játék képe. A küzdelem dominált, nehezen alakítottak ki dobóhelyzeteket a csapatok. Sok volt az elõkészítetlen, pontatlan távoli dobás. A félidõben a Fener 9-ból 1 triplát értékesített, a Hatay 14-bõl 3-at. A 21-19-es hazai elõny után Hurst és Vajda triplái jelentették a lépéselõnyt a Hatay-nak. Végül a félidõben 27-23-ra vezettek a vendégek.

A harmadik negyed elejét egyértelmûen a Hatay uralta. Vajda Anna mellett Snytsina, illetve Paris is eredményes volt ekkor és 33-25-nél már 8 pontos különbséget regisztrálhattunk. A Fener-t a végül 20 pontig jutó Vardarli, illetve Quigley klasszisa hozta vissza a meccsbe. A játékrész felénél 35-33-ra felzárkóztak, de fordítani nem tudtak. Lélektanilag a legjobbkor jöttek Snytsina találatai – sorozatban 6 pontot szerzett ebben a szakaszban – és ezzel õrizte elõnyét a Hatay. A negyedik negyednek 46-40-rõl vágtak neki a csapatok.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A záró szakasz elején Vajda Anna büntetõi még 50-44-es Hatay elõnyt hoztak. A folytatásban azonban jött Allie Quigley, aki 46 másodperc alatt 6 pontot jegyzett és így 54-52-nél a hazaiak jártak elõrébb. Egy szerzett labdát követõen pedig Coleman triplájával az utolsó 5 percbe már 57-52-es Fenerbahce elõnyrõl fordultak a csapatok. Ez 13-2-es futás volt hazai részrõl. Ennél az 57-52-es állásnál közel 2 percig befagyott az eredmény, mielõtt Vardarli büntetõi 59-52-re módosították az állást.

Fáradni látszott a Hatay, de még így is kínált gyõzelmi esélyt az utolsó perc. Öztürk büntetõivel 61-57-re módosult az állás, majd a bedobásnál a Fener eladta a labdát és Hurst ziccert értékesített. 61-59-nél 33 másodperc volt vissza. A Fener támadásnál kifejezetten jól védekezett a Hatay, nem tudtak dobóhelyzetet kialakítani a hazaiak. Kiszorított helyzetbõl Coleman vállalt triplát, ami lejött a gyûrûrõl. A lepattanót a Fener gyûjtötte be, így Öztürknek nem maradt más, mint odaütni Vardarlinak. A török válogatott fáradhatatlan irányítója nem hibázott és ezzel eldõlt a mérkõzés.

Vajda Anna ezúttal is végig a pályán volt és 11 ponttal, illetve 6 lepattanóval zárt. Allie Quigley pedig 35 perc alatt 18 ponttal és 4 gólpasszal vette ki a részét a Fener sikerébõl.

Eredmény
FENERBAHÇE – HATAY BªB. 64 – 59 (17-15, 6-12, 17-19, 24-13)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Fenerbahce javára.

Hirdetés