Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce agyonverte a Galatasarayt:

:

Hirdetés

Immár 18. alkalommal rendezték meg Isztambulban az Elnök Kupát (Cumhurbaºkanlığı Kupası), melyen ezúttal két jelentõsen megerõsített csapat, a Fenerbahce és a Galatasaray mérte össze erejét. A szurkolói rendbontásokkal tarkított találkozó a második negyedben dõlt el, amikor Rátgéber László együttese 31-10-re múlta felül ellenfelét. A harmadik és negyedik szakaszban ugyan faragott a különbségen a Galatasaray, de még szorossá sem tudták tenni a végjátékot. A lefújás pillanatában 75-58 állt az eredményjelzõn.

Nem úgy indult a presztízscsata, hogy gólzápor lesz bármely csapat részérõl is, 7 perc játék után 7-7-es állást mutatott az óra. Az elsõ negyed végén Esmeral Tunçluer egy duplából és két értékesített büntetõbõl 4 pontot szerzett, melynek köszönhetõen 13-10-es elõnnyel vonulhatott pihenõre a Fenerbahce.

Az igazi fordulatot a második szakasz hozta meg, ahol a Galatasaray-tól továbbra is egy igen álmos és lassú produkciót láthatott a publikum, míg a Fenerbahce ritmust váltott. 17-14 után egy 10-0-ás rohammal 27-14-re léptek el Yilmazék. A Galata megpróbáltatásai ezzel még nem értek véget, másfél perccel a nagyszünet elõtt Vardarli, Yilmaz, Taurasi és Matovics pontjai után 40-20 állt az eredményjelzõn. A félidõ elõtti utolsó másodpercekben még Yilmaz és Matovics is betalált, amivel gyakorlatilag eldõlt a mérkõzés, miután 44-20-ra ment el a Fenerbahce.
 

Az elsõ 20 perc hõse Nevriye Yilmaz volt, aki 14 pontig és 7 lepattanóig jutott. A Galatasaray oldalán azt a kevés pontot leginkább Doneeka Hodges, Sylvia Fowles és Monique Currie szorgoskodta össze.

A harmadik negyed Penny Taylor kosarával indult és 46-20-nál már csak egyetlen célja lehetett a Galatasaraynak, hogy megússzák a kiütéses vereséget. Ezen törekvéseik nem jártak sikerrel. Három perccel a harmadik etap vége elõtt Horakova találata után 62-32-re módosult az állás, azaz 30 pont volt a két gárda között. A negyedik felvonás 64-35-rõl indult. Ebben a szakaszban már érdemi dolgok nem történtek. A Fenerbahce együttesénél lehetõséget kapott a kispad vége is, míg a Galatasaray játékosai próbálták vállalhatóra hozni a vereséget. Végül 75-58-as Fenerbahce gyõzelmet jegyezhettünk fel. Rátgéber László elégedett lehet csapatával, igazi profi munka volt ez a mérkõzés.

A szurkolói rendbontásoktól sem mentes találkozón a gyõztes együttesbõl a végül 16 pontig és 13 lepattanóig jutó Nevriye Yilmaz emelkedett ki, de Penny Taylor is 13 és Birsel Vardarli is 11 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A másik oldalon a dupla-duplázó, 10 pontot és 15 lepattanót szerzõ Sylvia Fowles-on kívül senki sem dicsérhetõ. A találkozón Vajda Anna nem szerepelt a nevezettek között.

Eredmény

Fenerbahçe – Galatasaray Medical Park 75-58

Statisztika

Hirdetés