Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce egyenlített a török elõdöntõben:

:

Hirdetés

Újabb fordulat jött a Fenerbahce és a Galatasaray török bajnoki elõdöntõjében. A negyedik meccsen a Fener 57-49-es gyõzelmet aratott a Galata otthonában és ezzel 2-2-re módosította a párharc állását. A sorsdöntõ ötödik találkozót szombaton délután rendezik a Fener otthonában.

Óriási várakozás elõzte meg az összecsapást. A Galatasaray a második és a harmadik mérkõzést megnyerte, így egy sikerre került a döntõtõl. A klub teljes vezetése, a férfi kosárlabda csapat és még az ismert labdarúgók közül is többen feltûntek a telt házas lelátón. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt a két nagy rivális, 3-5 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. A nagyszünetben 29-25-re ment a Fener.

A harmadik negyedben fokozatosan a jobb erõkbõl álló, igaz ezúttal Bria Hartley-t nélkülõzõ Fenerbahce került fölénybe. Nem telt el négy perc és 7-1-es futással 36-26-ra léptek el. A lélektani 10 egység környékén állt be innentõl a meccs. A Fener még az igencsak ellenséges hangulat ellenére is összességében magabiztosan menedzselte elõnyét.

A 41-32-rõl induló negyedik negyedben 41-37-nél ugyan akadt egy kisebb fellángolása a Galatának, de közelebb nem kerültek. Kelsey Plum egymást követõen elért hat pontjával tartotta elõnyét Valerie Garnier együttese. Az 57-49-es sikerük alkalmával a 16 pontos Cecilia Zandalasini lett a legeredményesebb. Döntés szombat délután. Elõzetesen megjósolhatatlan nagy csata lesz.

Eredmény

Galatasaray – Fenerbahce 49-57 (17-18, 8-11, 7-12, 17-16)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

Statisztika

Hirdetés