Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce elvette a Hatay pályaelõnyét a török elõdöntõben:

:

Hirdetés

A YDÜ és a Cukorova párharca után csütörtökön már a Hatay és a Fenerbahce között is elrajtolt a bajnoki elõdöntõ párharc Törökországban. Az elsõ meccsen a Fener 73-58-as gyõzelmet aratott riválisa otthonában.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Bár az alapszakaszban elért eredmények alapján a Hatay várhatta pályaelõnyben a párharcot, de az utóbbi hetek formája a Fenerbahce-t tette esélyessé. Ezt már az elsõ percekben igazolta Valerie Garnier együttese. Az elsõ szakasz közepén 12-5-re vezetett a Fener, a játékrész végén pedig 23-15-ös elõnyben voltak. A második etapban a 10 pontot is elérte a differencia a felek között, de a félidõig egy 9-0-s sorozattal 36-35-re felzárkózott a Hatay.

A harmadik etap elején a vezetést is átvette a házigazda. A Hatay 39-38-as elõnye után fokozatosan ismét a Fenerbahce fölénye rajzolódott ki. A játékrész végére a vendégek 51-43-as elõnyre tettek szert. Utóbb kiderült, hogy ez a rövid periódus döntõnek is bizonyult. A záró szakaszt 13-4-es sorozat vezette fel a Fener részérõl. A legnagyobb különbség pedig a 17 pontot is elérte a felek között. Az utolsó percekben a gyõztes kiléte már nem volt kérdés.

A Fener keretébõl öten is átléptek a 10 egységet, a legeredményesebb a 13 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát jegyzõ Tugce Canitez lett. Folytatás vasárnap szintén Antakya városában a Hatay otthonában.

Eredmények

Hatay – Fenerbahce 58-73 (15-23, 20-13, 8-15, 15-22)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Fenerbahce javára.

Hirdetés