Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce elvette a YDÜ pályaelõnyét a török döntõben:

:

Hirdetés

Hétfõn megkezdõdött az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ Törökországban. Az elsõ meccsen a Fenerbahce 83-76-os gyõzelmet aratott a YDÜ otthonában. Folytatás szerdán szintén a Yakin Dogu csarnokában.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Már a bemelegítésnél választ kaptunk az egyik fontos kérdésre. A pénteken bokasérülést szenvedõ Courtney Vandersloot nem lehetett ott a társaival. Elin Eldebrink került be a YDÜ keretébe. Az elsõ negyedben sokáig fej-fej mellett haladt a csapatok. A játékrész hajrájában 19-19 után került kisebb lépéselõnybe a Fener, 10 perc játékot követõen így 26-23-ra vezettek. A második szakaszban 28-28-nál utolérte riválisát a YDÜ és sokáig úgy nézett ki, hogy nem alakul ki nagyobb különbség a félidõre. A Fenerbahce azonban extra triplákkal – az elsõ félidõben 9 kísérletükbõl 7 sikeresnek bizonyult – 53-45-ös elõnyt épített fel a nagyszünetig.

Ahogy az várható volt, a harmadik negyedet már nem jellemezte ilyen pontgazdag játék. Mindkét csapat igyekezett keményebb védekezésre váltani. A YDÜ egészen 57-55-ig fel tudott kapaszkodni ebben a szakaszban. Az egyenlítés azonban nem jött össze a házigazdának. A Fenerbahce két újabb hárompontossal növelte az elõnyét. Az utolsó 10 perc kezdetéhez érve 67-57-nél ismét 10 pontos differenciát regisztrálhattunk. A záró szakasz elején 77-61-re ellépett a Fener és ezzel gyakorlatilag eldõlt a gyõztes kiléte. A YDÜ egy 7-0-s szériával még megközelítette a vendégeket, 7-9 pontnál azonban nem tudott jobban felzárkózni. A Fenerbahce 83-76-os sikerébõl Kelsey Plum és Kia Vaughn 17-17 ponttal vette ki a részét. A YDÜ legeredményesebbje a 14 pontos Jantel Lavender lett.

Eredmény
Yakin Dogu Univ. – Fenerbahce 76-83 (23-26, 22-27, 12-14, 19-16)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Fenerbahce javára.

Statisztika

Hirdetés