Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce legnagyobb hazai riválisát is legyõzte az Euroligában:

:

Hirdetés

A Fenerbahce és a Galatasaray presztízsrangadója kiélezett küzdelmet hozott az Euroliga 7. fordulójában, melynek végén a Fener 57-56-os sikert ünnepelhetett. Allie Quigley 12 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

A két csapat a közelmúltban bajnoki rangadón is találkozott, akkor hazai pályán a Galatasaray aratott gyõzelmet. Ezúttal a Fenerbahce volt a házigazda és a hazai pálya minden elõnyét kihasználva négy perc alatt 14-4-re lépett el. Az elsõ negyed végére azonban ledolgozta hátrányát a Galata és innentõl végig fej-fej mellet haladtak a csapatok. A differencia 2-4 pont között alakult.

Az igazi fordulatok a negyedik negyedre maradtak. 49-45-re még a Galata vezetett és támadhatott a nagyobb elõnyért, de ezzel nem tudtak élni. Innen egy 9-2-es sorozattal fordított a Fenerbahce és az utolsó percben 54-51-re módosult az állás. A végjátékot a büntetõk határozták meg, ahol ugyan Coleman hibázott egyet, de az utolsó 4 másodpercbe fordulva így is 58-54-es elõnyre tett szert a Fener. A végeredményt Alben dudaszós triplája alakította ki.

Allie Quigley neve mellé 33 perc alatt került 12 pont, 4 lepattanó és 4 gólpassz.

Eredmény
Fenerbahce – Galatasaray 57-56 (18-17, 9-11, 14-14, 16-14)

Hirdetés