Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce nyerte a Török Kupát:

:

Hirdetés

Szombaton a kora délutáni órákban rendezték a Török Kupa fináléját Sanliurfa városában. A Fenerbahce az erõviszonyoknak megfelelõen 60-53-ra legyõzte a Botas-t. Krivacevic Tijanáék értékes ezüstéremmel gazdagodtak és büszkék lehetnek egész heti teljesítményükre. A Fenerbahce pedig 2016 után szerezte meg ismét a trófeát és immár 12. kupagyõzelmüket ünnepelhették.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org 

A Fenerbahce kezdte jobban a finálét, négy és fél perc alatt 11-2-re léptek el. Az elsõ szakasz végén pedig 21-10-re mentek. A második negyedben is ezzel lendülettel folytatták, 35-16-nál a 19 pontot is elérte a differencia. Innen azonban a félidõre 37-23-ra felzárkózott a Botas. A statisztika egyértelmûen megmutatta a különbség okát: a Fener 50%-al dobott mezõnybõl, míg a Botas 32%-al. Eközben a lepatatnócsatát is 23-14-re nyerte az isztambuli sztárcsapat, ráadásul a Botas már 6 eladott labdánál járt.

A harmadik negyedre sem változott a játék képe, a Fener legnagyobb elõnyét például ekkor regisztrálhattuk. Ez elérte a 22 pontot. A Botas becsülettel küzdött és mindent megtett a felzárkózásért. A játékrész végjátékában egy-egy szép befejezéssel 51-35-re visszajöttek. A záró szakaszban jellemzõen 15 egység környékén alakult a differencia és sokáig úgy nézett ki, hogy jelentõs pontkülönbség mellett ér véget a 2019-es finálé.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A döntõbõl három perc volt hátra, amikor még 58-41-re ment a Fener. Valerie Garnier tanítványainál ebben az idõben már érezhetõen visszaesett a koncentráció. A sikerük ugyan nem forgott veszélyben a folytatásban sem, de innen 10-0-s futással az utolsó percbe fordulva 58-51-re még felzárkózott a Botas. Végül 60-53-as gyõzelmet aratott a Fenerbahce.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A Botas együttesében Krivacevic Tijana 27 perc alatt 11 ponttal, 6 lepattanóval és 2 szerzett labdával zárt. A csapatuk remek hetet hozott, az Ormanspor és a Cukurova legyõzése alkalmával kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak. Joggal lehetnek büszkék erre az ezüstéremre.

A Török Kupa MVP-je Kia Vaughn (Fenerbahce) lett, aki a fináléban 14 ponttal és 10 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Eredmény

Botas – Fenerbahce 53-60 (10-21, 13-16, 12-14, 18-9)

Statisztika

Hirdetés