Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce nyerte a Török Kupát, Allie Quigley a nyolcas döntõ MVP-je:

:

Hirdetés

Szombat délután rendezték a Török Kupa fináléját, mely során a Fenerbahce 69-61-re legyõzte a Galatasaray-t. A nyolcas döntõ MVP-je Allie Quigley lett.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Ha nem is telt meg, de az elmúlt napokkal ellentétben lényegesen többen voltak Kayseriben az AGÜ otthonául is szolgáló csarnokban a két sztárklub összecsapásán. A hangulatra tehát nem lehetett panasz és szerencsére rendbontásról sem érkeztek hírek. A Fener és a Galata utolsó két összecsapásán nagyobb különbség mutatkozott, de ezúttal szemmel láthatóan nagyon összekapta magát a Galatasaray. A meccs elején 9-6-ra vezettek és bár ezt követõen 9-2-es sorozattal fordított a Fenerbahce, de nem tudta leszakítani riválisát. Az elsõ negyed végén 20-18 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban a 7 pontot is elérte a Fener elõnye, de a félidõre 35-32-re felzárkózott a Galatasaray.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Akik a hazai kupadöntõ fáradalmait kipihenve ezt a meccset választották szórakozásul, nem kellett csalódniuk. A harmadik negyedben váltott vezetéssel fej-fej mellett haladtak a felek. Kifejezetten élvezetes, színvonalas találkozót láthattunk. A záró szakasznak 49-48-as Fenerbahce elõnyrõl vágtak neki a csapatok. A döntõ fordulat 4 és fél perccel a lefújás elõtt 54-52-es Galatasaray vezetésnél következett be. Coleman két triplájával fordított a Fenerbahce, majd jött Quanitra Hollingsworth és 63-56-ra módosította az állást. Ez összességében egy 11-2-es széria volt. A Galatasaray kapaszkodott és Loyd hármasa után 65-61-nél még látótávolságba ért, de az utolsó percben fordítani nem tudott. A Fener fennállása 11. kupagyõzelmét ünnepelhette.

A csapata 69-61-es gyõzelme alkalmával Allie Quigley közel 38 percet töltött a pályán és 17 pontot, 2 lepattanót, illetve 1 gólpasszt jegyzett. A döntõ mérkõzés legértékesebb játékosának a sorsfordító triplákat szerzõ és végül 16 ponttal záró Marissal Coleman-t választották. Míg Quigley a nyolcas döntõ három játéknapja alkalmával végig kiváló formát mutatott, így nem volt meglepetés, hogy az egész torna legértékesebb játékosának (MVP) járó díjat megkapta.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Eredmény
FENERBAHÇE – GALATASARAY 69 – 61 (20-18, 15-14, 14-16, 20-13)

Hirdetés